Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στην Μυτιλήνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΩΡΑ 08.30: Τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τη σημασία της Επετείου, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Δημόσιες Σχολές, με τη μέριμνα των Διευθυντών των σχολείων. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΩΡΑ 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ.
ΩΡΑ 12.00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, από αντιπροσωπείες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τάφο του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΩΡΑ 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης. Η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ θα παιανίζει εθνικούς ύμνους και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.
ΩΡΑ 08.00: Έπαρση της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου και ταυτόχρονη έπαρση στο Φρούριο της πόλης, με τη μέριμνα της 98 ΑΔΤΕ και με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.
ΩΡΑ 10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Σκορδάς Παναγιώτης, Φιλόλογος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου. Μετά τη δοξολογία θα κατατεθούν στεφάνια από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Λέσβου στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.
ΩΡΑ 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Δ/τές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. (Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 21-03-2013 στον τελετάρχη κ. Αργύρη Χατζημάλλη, υπάλληλο του Δήμου Λέσβου, τηλ. 22510-48002).
ΩΡΑ 12.00: Θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία, παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των σχολών του Ο.Α.Ε.Δ, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Προσκόπων, των Οδηγών, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ.
ΩΡΑ 18.30: Υποστολή της σημαίας με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής. Παράλληλες εκδηλώσεις Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 22ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, των Τραπεζών καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της πόλης πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Τελετάρχες ορίζονται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Στρατάκης Μιχάλης και ο υπάλληλος του Δήμου Λέσβου κ. Χατζημάλλης Αργύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com