4η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας Αρίων - Απολογισμός

4η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας Αρίων

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η 4η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας ΑΡΙΩΝ που διοργάνωσε και φέτος ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και έλαβε χώρα από 29 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στον Μόλυβο.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης παραμένει η ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης της κιθάρας και γενικότερα της μουσικής πράξης. Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος δόθηκε έμφαση στα διαφορετικά μουσικά στυλ που μπορεί να ερμηνεύσει κανείς στην κιθάρα: κλασική κιθάρα, Brazilian και jazz fingerstyle, ερμηνεία και συνοδεία τραγουδιών, καθώς και ερμηνεία ανατολικής μουσικής.

Μικροί και μεγάλοι κιθαρίστες, συνδυάζοντας διακοπές και μουσική συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε μια σειρά από δράσεις όπως σεμινάρια, μουσικά εργαστήρια, διαγωνισμούς, διαλέξεις και συναυλίες. Έτσι, για άλλη μια χρονιά, ο Μόλυβος γέμισε με μουσική, κιθάρες, μελωδίες και τραγούδια. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες ενώθηκαν με τους κατοίκους σε μια τεράστια μουσική παρέα, με επίκεντρο τη δημιουργικότητα και το ταλέντο νέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό και τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:
1ο βραβείο Κ. Αμαξόπουλος,
2ο βραβείο Β. Γύπαρη,
3ο βραβείο Ν. Αρβανίτης.

Προσκεκλημένοι ήταν καθηγητές, σολίστ κιθάρας και μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: ο Hubert Kaeppel, o Tolgahan Coguglu, ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, ο Δημήτρης Σουκαράς, ο Γιάννης Γιακουμάκης, η Ελένη Σκάρκου, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, ο Γρηγόρης Ντάνης, η Αγγελική Τουμπανάκη, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα.

Μεταξύ των δράσεων του φεστιβάλ, ξεχωριστή θέση κατείχε Ο Μικρός Αρίων, το μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 7-12 ετών. Στις έξι μέρες του εργαστηρίου, υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Παπασταύρου και με τη βοήθεια του Αντώνη Βασιλειάδη, τα παιδιά προετοίμασαν και παρουσίασαν τη διασκευή ενός παραδοσιακού Ιαπωνικού παραμυθιού, με τραγούδια σε πρωτότυπη μουσική του Τάσου Ρωσόπουλου.
Ας ανανεώσουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ
Κορίνα Βουγιούκα
(Σεπτέμβριος 2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου