Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγιάσο

Στην ενδοχώρα της Λέσβου, στην Αγιάσο, ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους.
Η ομώνυμη εικόνα είναι έργο του ευαγγελιστή Λουκά, πλασμένη με κερί και μαστίχα.
Πολλοί από τους προσκυνητές, με αφετηρία την πόλη της Μυτιλήνης, περπατούν 25 χιλιόμετρα για να φθάσουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας, όπου διανυκτερεύουν.
Την ημέρα της γιορτής της Παναγίας, ύστερα από τη λειτουργία, γίνεται η περιφορά της εικόνας γύρω από τον ναό, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις φθάνουν στο αποκορύφωμά τους με τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ 15/08/2017

1) Την Δευτέρα 14/08/2017 παραμονή της πανήγυρης της Αγιάσου και όλο το βράδυ θα εκτελούνται συνεχόμενα δρομολόγια από και προς Αγιάσο.

2) Την ΤΡΙΤΗ 15/08/2017 ανήμερα της Παναγίας από Μυτιλήνη για την Αγιάσο θα πραγματοποιηθούν τα εξής δρομολόγια 8:00 , 11:00 και το τελευταίο στις 13:00 το μεσημέρι και από Αγιάσο για Μυτιλήνη στις 12:00 , 15:00 και το τελευταίο στις 18:50 το απόγευμα. Για τα υπόλοιπα χωριά θα ισχύουν τα δρομολόγια της Κυριακής.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

-Δευτέρα 14 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Προεόρτιων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Από τις 7 μ.μ. μέχρι 9 μ.μ. ο Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός της Παναγίας.


-Τρίτη 15 Αυγούστου: Από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με την καθιερωμένη Λιτα- νεία της Ιεράς Θαυματουργού Εικό- νος της Θεομήτορος ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου. Από τις 6 μ.μ. μέχρι 7 μ.μ. ο Εσπερινός. Επαναφορά της Ιεράς Εικόνος εις την θέσιν της εν πομπή μετά την Θ’ ώραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com