Η Λέσβος σε .. «συσκευασία δώρου» στις Βρυξέλλες: Προϊόντα τοπικών συνεταιρισμών στο Ευρωκοινοβούλιο

Επιπλέον κέρδος για τους συνεταιρισμούς, ήταν η εμπειρία της πραγματοποίησης μιας παραγγελίας, η οποία απαιτούσε γρήγορα αντανακλαστικά και συνεργασία καθώς τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά.


Τη δυναμική τους αλλά κυρίως τη δυνατότητα συνεργασίας τους απέδειξαν δύο από τους συνεταιρισμούς του νησιού. Η ΚοινΣΕΠ «Μοδούσα» και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου, άδραξαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο μέρος όπου κυριολεκτικά χτυπάει η καρδιά της ηπείρου: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με την πρωτοβουλία της ομάδας Λέσβου της «Αλληλεγγύης για Όλους» και τη βοήθεια του Μιχάλη Μπάκα από τους Οικολόγους – Πράσινους, τα καλάθια δώρων που θα μοιράσει φέτος τα Χριστούγεννα η Ομάδα των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, θα αποτελούνται από λεσβιακά  προϊόντα. Λάδι τη «Μοδούσα» και μέλι από τον Συνεταιρισμό, αλλά και πάστα ελιάς από τοπικό παραγωγό της Γέρας.

Όπως λέει ο Δημήτρης Βουρέλλης, από το τμήμα της «Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» της τοπικής ομάδας Λέσβου της «Αλληλεγγύης για όλους»: «Αυτή είναι η πρώτη μας προσπάθεια, προκειμένου να δείξουμε στους τοπικούς παραγωγούς, ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος προώθησης των προϊόντων τους, που θα στηρίζεται στην συνεργασία μεταξύ των τους και την αναζήτηση εναλλακτικών δικτύων διανομής τόσο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό.

Η παραγγελία είναι σημαντική, όχι μόνο από την άποψη της ποσότητας αλλά κυρίως επειδή θα μας επιτρέπει να αποκτήσουμε επαφές, στην προσπάθειά της  να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο και αξιόπιστο κανάλι προώθησης των συνεταιριστικών προϊόντων του νησιού μας.«

Επιπλέον κέρδος για τους συνεταιρισμούς, ήταν η εμπειρία της πραγματοποίησης μιας παραγγελίας, η οποία απαιτούσε γρήγορα αντανακλαστικά και συνεργασία καθώς τα χρονικά  περιθώρια ήταν στενά.

Έτσι απλά και αποτελεσματικά, αποδεικνύοντας ότι στο νησί μας υπάρχουν πρωτοβουλίες ανθρώπων που έχουν αντιληφθεί ότι μέσα από τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη επιτυγχάνονται αποτελέσματα.
http://www.mplokia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com