Αυστηρότεροι έλεγχοι σε μετρητά που διακινούνται εντός Ε.Ε.- Τι αλλάζει για όσους μεταφέρουν πάνω από 10.000 ευρώ

Την αυστηροποίηση των ελέγχων σε μετρητά και πολύτιμα μέταλλα που διακινούνται μέσα στην Ε.Ε. από χώρες μη μέλη πρότεινε η Κομισιόν στις 21 Δεκεμβρίου.

Η πρόταση ήρθε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της Ε.Ε. να περικόψει τη χρηματοδότηση προς το Ισλαμικό Κράτος και λίγο μετά την επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά.


Μέσα στα νέα πλαίσια, οι τελωνειακές αρχές των κρατών- μελών της Ε.Ε. θα έχουν την αρμοδιότητα να ελέγχουν πληρωμές μέσω καρτών και προπληρωμένων ή χρεωστικών καρτών.

Αυτό σημαίνει πως όποιος κουβαλά πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά θα απαιτείται να τα δηλώνει στα τελωνεία, όταν εισέρχεται στην Ε.Ε.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι ορισμένες από τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ευρώπη έγιναν με περιορισμένη χρηματοδότηση και κάποιες φορές με χρήματα που εστάλησαν από χώρες εκτός Ε.Ε. Αυτά τα ποσά, πιθανότατα να προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει το NewEurope, όπως διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τη Vera Jourova, η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη.

Εκείνη παρουσίασε το σχέδιο της Κομισιόν προκειμένου να «παγώσει» τις οικονομικές πηγές τρομοκρατών.
http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com