Λαϊκή Ενότητα Λέσβου:ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία 8/12/16

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία 8/12/16

Τα νέα αντεργατικά μέτρα δεν θα περάσουν

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να καταργήσει ότι έχει απομείνει μετά τις παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στο εργατικό δίκαιο.

Είναι έτοιμη να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι συνεχίζουν τη λιτότητα και δημιουργούν ακραία φτώχεια, αυξάνουν την ανασφάλεια, γιγαντώνουν τα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα, δεν μειώνουν την ανεργία και σπρώχνουν καθημερινά μεγάλα τμήματα του εργαζόμενου Λαού στο κοινωνικό περιθώριο.
Είναι έτοιμη να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις, να καταργήσει την απαιτούμενη έγκριση του Υπουργού, να θεσπίσει νέο υποκατώτατο μισθό, να εφαρμόσει νέες μορφές εργασίας ακόμη και λίγων ωρών την εβδομάδα, να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επίδομα της εργοδοσίας, να εφαρμόσει την ανταπεργία (lockout), να δυσκολέψει την κήρυξη απεργίας, να μειώσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, να προχωρήσει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.
Η Πολιτική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Λέσβου καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική, μαχητική συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια. Όλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις  πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Ένας τέτοιος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει.

Για να ανοίξει ένας άλλος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τη νεολαία με τερματισμό της λιτότητας, διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία «σεισάχθεια» στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com