Νέες κοινωνικές παροχές ύψους 80 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Επιπλέον κοινωνικά μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων, ύψους περίπου 70-80 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, εξαντλώντας πριν από τα Χριστούγεννα όλες τις δυνατότητες που της δίνει η υπεραπόδοση των εσόδων για το 2016. Με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να διανείμει το 70% του καθαρού πλεονάσματος ύψους 1,1 δισ. για κοινωνικές δράσεις.


Σύμφωνα με τα Νέα, το Μαξίμου σχεδιάζει τρεις ή τέσσερις κοινωνικές παρεμβάσεις (περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ εκάστη) που θα τονώσουν το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης και θα επιβεβαιώσουν τις υποσχέσεις της για προστασία των πλέον αδύναμων κάθε φορά που αυτό θα είναι εφικτό. Το Μαξίμου έχει ανάγκη να δείξει πως αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν πέραν όλων τη δυσφορία των πολιτών για την ασφυκτική καθημερινότητά τους.

Μια από τις νέες δράσεις υπέρ των αδυνάμων, σύμφωνα με την ίδια γραμμή πληροφόρησης, θα είναι η χρηματοδότηση των σχολείων ειδικής αγωγής όπου παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις.

Επιπλέον, πιθανότατα μετά την περίοδο των εορτών, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει από κάποιο νησί του Αιγαίου το κυβερνητικό πρόγραμμα νησιωτικής πολιτικής, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και φορολογικά κίνητρα για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.

Διαψεύδουν το ενδεχόμενο εκλογών

Πάντως, το πρωθυπουργικό περιβάλλον αρνείται πως οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες συνδέονται με την πιθανότητα διενέργειας εκλογών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει εις γνώσιν της κυβέρνησης, υψηλόβαθμοι παράγοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχουν υποδείξει στη ΝΔ να μην επιμένει στο αίτημα των εκλογών, ιδίως μετά την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας της Άνγκελα Μέρκελ για τη γερμανική καγκελαρία.

Η Ευρώπη στην τρέχουσα συγκυρία δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα και μια ακόμη εστία αποσταθεροποίησης, την ώρα που η Ιταλία κλυδωνίζεται από τις πολιτικές εξελίξεις που προκάλεσε το δημοψήφισμα του Ρέντσι.
http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com