Γ. Πάλλης: Έμπρακτο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα νησιά και ειδικότερα τη Λέσβο

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε ακόμα μια σειρά από απτές αποδείξεις του εμπράκτου ενδιαφέροντος που δείχνει η κυβέρνηση για το Β. Αιγαίο και ειδικότερα για τη Λέσβο.
Η χθεσινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και την διατήρηση του ευνοϊκού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι σήμερα γίνεται δεκτή με ανακούφιση από όλους τους πολίτες.

Η ανακοίνωσή της αναστολής από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και μάλιστα μαζί με τα μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, δείχνει την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα νησιά μας, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, με ευαισθησία και συνέπεια, στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων των κατοίκων της Λέσβου μετά τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί στις 28 και 29 Νοεμβρίου.
Μετά την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σήμερα, στην παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων των κατοίκων του νησιού.
Αυτή η ενέργεια έρχεται σε συνέχεια των μέτρων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φ. Κουρεμπέ.
Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Β. Αποστόλου, είχε ανακοινώσει την έκτακτη στήριξη με 1.683.910 ευρώ των κτηνοτρόφων των νησιών, από τα οποία το 85% προορίζεται για τους κτηνοτρόφους της Λέσβο
Οι παραπάνω θετικές και άμεσες ενέργειες υποδεικνύουν την ανάγκη συνέχισης της κοινής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων, φορέων και πολιτών, ώστε με πνεύμα συνεργασίας να εξακολουθήσουμε να φέρνουμε αποτελέσματα καλά για τον τόπο, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε τώρα, οι πολίτες και φορείς της Λέσβου, είναι να αξιοποιήσουμε το δεδομένο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασίσουμε πώς θέλουμε το νησί μας στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com