«Βόμβα» ψύχους θα σαρώσει όλη την Ελλάδα

Διαδοχικές «βόμβες» ψύχους από τη βόρεια Ευρώπη φέρνουν δραστική μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια στα ορεινά, τους ισχυρούς βοριάδες και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου. Όλη η Ελλάδα μπαίνει στην «κατάψυξη» από σήμερα και τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας.«Σήμερα θα έχουμε την πρώτη ψυχρή εισβολή, καθώς αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα σαρώσουν σταδιακά όλη τη χώρα, φέρνοντας λίγες βροχές στα ανατολικά και τα νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της βόρειας και της κεντρικής χώρας, ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο, στα 7-8 μποφόρ, και κυρίως αισθητή πτώση της θερμοκρασίας» αναφέρει στην «Espresso» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Για παράδειγμα, σήμερα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και τους 6 στη Θεσσαλονίκη.

Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και τα νότια πεδινά καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, αλλά οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν και η θερμοκρασία θα βρεθεί τουλάχιστον 8-10 βαθμούς κάτω σε σχέση με τη Δευτέρα. Ενδεικτικά, η θερμοκρασία στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 6-7 βαθμούς.

Όπως αναφέρει ο κ. Καντερές, την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, με αρκετή ηλιοφάνεια, πτώση της έντασης των βοριάδων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, από τη νύχτα της Πέμπτης έρχεται δεύτερο κύμα ψύχους από τον Βορρά, το οποίο θα ενισχύσει τους ανέμους, θα δώσει λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια, και θα ξαναρίξει τη θερμοκρασία, η οποία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον έως την Κυριακή.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com