Ο κόσμος των χειμωνιάτικων πουλιών της Λέσβου- 2η εξόρμηση

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής ξεκινάει σειρά προγραμμάτων ευαισθητοποίησης, με θέμα τα πουλιά που ξεχειμωνιάζουν στη Λέσβο.

Σε αυτό το πλαίσιο, την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου, διοργανώνει ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ, προκειμένου να ανακαλυφθεί ο κόσμος των χειμωνιάτικων πουλιών του νησιού. Οι εξορμήσεις θα διαρκέσουν δύο ώρες και πιο συγκεκριμένα από τις 10:00-12:00 το πρωί και τα σημεία αρχικής συνάντησης είναι τα εξής:
Τρίτη 3/1: Νότιο Παρατηρητήριο Αλυκής Καλλονής
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/1: Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής (Σκάλα Καλλονής)
Πέμπτη 5/1: Νότιο Παρατηρητήριο Αλυκής Καλλονής

Οι τρεις εξορμήσεις θα είναι ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ, απευθύνονται σε έμπειρους και αρχάριους παρατηρητές πουλιών και κατά τη διάρκειά τους θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τα κόλπο και τα μυστικά της παρατήρησης πουλιών και να εντοπίσουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη πουλιών της εποχής σε υγροτοπικές περιοχές και καλλιέργειες: μέχρι και 7 διαφορετικά είδη πάπιας (12 έχουν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα με το χιονιά!), Φλαμίνγκο, ερωδιούς, βουτηχτάρες, γλάρους, μικρόπουλα (Ψαρόνια, Κελάδες κ.ά.), Καλαμόκιρκους κ.ά.

Εκατομμύρια πουλιά έρχονται από βορειότερες περιοχές της Ευρώπης στο Νότο της Ηπείρου, όπου επικρατούν ηπιότερες καιρικές συνθήκες κατά την χειμερινή περίοδο, ήδη από το Φθινόπωρο. Όμως με το πολύ κρύο του Ιανουαρίου μας επισκέπτονται ακόμη περισσότερα που προσπαθούν να αποφύγουν τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν συνήθως κάθε τέτοια περίοδο λίγο πιο πάνω, στη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρόγραμμα εστιάζει στη γνωριμία με τον πλούτο των πουλιών της Λέσβου ακόμη και το Χειμώνα (το νησί μας είναι δημοφιλής προορισμός για την παρατήρηση πουλιών κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο) και την ανάγκη εξασφάλισης καταφυγίου για αυτά κατά την απαιτητική γι αυτά περίοδο. Είναι κατάλληλο και για παιδιά (που συνοδεύονται από ενήλικα) και για όσους δεν διαθέτουν καθόλου τον απαιτούμενο εξοπλισμό (ή εμπειρία), καθώς θα χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός του Κέντρου (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί αναγνώρισης).

Είναι απαραίτητη η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά) για την οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξόρμηση τηλεφωνήστε στο Κέντρο ή και παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας στη σελίδα μας στο Facebook (https://web.facebook.com/kpekallonis/).

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 09:00-14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στη σελίδα του Κέντρου στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/ και στα τηλέφωνο 22530-28091 και 6972-809610

A 3-day birdwatching event to discover the wintering birds of Lesvos:
Tuesday 3/1, 10:00-12:00, meetng point at the Kalloni Salt Pans South hide
Wednesday 4/1, 10:00-12:00, meetng point at the Kalloni Environmental Info Center, Skala Kallonis
Thursday 5/1, 10:00-12:00, meetng point at the Kalloni Salt Pans South hide
For more information, please call: 6972-809610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com