Καταστράφηκε ολοσχερώς η σκεπή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Με το φως της μέρας η βιβλική καταστροφή του θεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου φάνηκε σε όλο της το αποκαρδιωτικό… μεγαλείο!

Γύρω στις 10:30 το πρωί κάτω από την αφόρητη πίεση του φορτίου που σήκωνε, η στέγη, που ως εκείνη την ώρα παρέμενε στο μεγαλύτερο τμήμα της μετέωρη, υποχώρησε και καταπλάκωσε την πλατεία του θεάτρου. Μαζί της συμπαρέσυρε προβολείς, ηχεία και άλλο εξοπλισμό μεγάλης αξίας.


Τα πρώτα μέτρα που μπορέσαμε να πάρουμε ήταν να απομακρύνουμε από τη σκηνή του θεάτρου όλο τον ευρισκόμενο εκεί εξοπλισμό (μικρόφωνα, υπολογιστές, κονσόλα, μουσικά όργανα, καλώδια κλπ), να καλέσουμε σε βοήθεια το bob-cut της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, για να αποσυμφορήσει τους δρόμους γύρω από το κτίριο του Αναγνωστηρίου, ώστε να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, να καλέσουμε συνεργείο της ΔΕΗ για να απομονώσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου, και να μεριμνήσουμε για την αποφυγή πλημμύρας του υπογείου και της αίθουσας μουσικών μαθημάτων του ισογείου.

Ενημερώσαμε από τις 9 πμ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και ζητήσαμε την άμεση αποστολή μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αποτίμηση της καταστροφής και υπόδειξη λήψης κάποιων πρώτων προληπτικών μέτρων.

Ευχαριστούμε το συνάδελφο Δημήτρη Π. Ακαμάτη για την άμεση και αγόγγυστη ανταπόκρισή του, την ΕΡΑ Αιγαίου που ανέδειξε το πρόβλημα, τη ΔΕΗ, τον Παναγιώτη Δ. Κορομηλά, τον Ποσειδώνα Ρ. Σουσαμλή, το Γρηγόρη Π. Δελόγκο και όσους άλλους συνδημότες μας έσπευσαν να συνδράμουν τις πρώτες αυτές δειλές προσπάθειες,  που συνεχίζονται εν αναμονή βοήθειας από τις κρατικές υπηρεσίες!!!Αγλαΐα Κυρίτση «Να αντιμετωπιστεί τώρα η καταστροφή στο Αναγνωστήριο Αγιάσου»

11 Ιανουαρίου 2017

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου, η ιστορική κοιτίδα του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης, βρίσκεται, δυστυχώς, για μια ακόμα φορά στο «μάτι» των καιρικών συνθηκών.

Η περιφερειακή παράταξη Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή ζητά από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να παρέμβει τώρα και με κάθε δυνατό τρόπο για να αντιμετωπιστεί άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά η καταστροφή στο Αναγνωστήριο Αγιάσου, χωρίς κωλυσιεργίες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Επίσης, καλεί την πολιτεία και το υπουργείο Πολιτισμού να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και προσοχή. Η καταστροφή στο Αναγνωστήριο Αγιάσου είναι ανοιχτή πληγή στον πολιτισμό και την ιστορία μας, που πρέπει άμεσα να κλείσει, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Αγλαΐα Κυρίτση,
επικεφαλής παράταξης
Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com