ΔΝΤ: Πρώτα συμφωνία Ελλάδας- Ευρωπαίων και μετά η δική μας απόφαση

«Δεν έχουν αλλάξει οι θέσεις μας για την Ελλάδα» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ στην προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.Υποστήριξε πως το Ταμείο παραμένει πλήρως αναμεμειγμένο στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πρέπει πρώτα να καταλήξουν σε συμφωνία η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους και μετά να λάβει το Ταμείο την απόφασή του για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε μάλιστα πως «ελπίζω να πάρουμε φέτος απόφαση, το συντομότερο δυνατό».

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν πριν προτείνουμε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης στα μέλη του εκτελεστικού μας συμβουλίου» είπε ο Γουίλιαμ Μάρεϊ. Απέφυγε πάντως, να προβεί σε εικασίες αναφορικά με το ποια θα είναι η στάση του Ταμείου σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας και οι Ευρωπαίοι δεν διαχειριστούν με αποτελεσματικό τρόπο το ελληνικό χρέος.

Όπως είπε η έκθεση που συντάσσεται για την Ελλάδα βάσει του άρθρου 4 του καταστατικού του ΔΝΤ και ο απολογισμός του δεύτερου ελληνικού προγράμματος με το Ταμείο (που ολοκληρώθηκε/ακυρώθηκε) το 2015, θα συζητηθούν στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου και μετά θα δημοσιοποιηθούν.
http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com