Ψευδής η καταγγελία των προσφύγων για την επίθεση στη Μόρια

Επίθεση κατήγγειλε ότι δέχθηκε ένα ζευγάρι 20χρονων Αφγανών που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Οι νεαροί πρόσφυγες, όπως ομολόγησαν στη συνέχεια, είπαν ψέματα στην Αστυνομία ότι δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνη, ενώ είχαν καλυμμένα με μαντήλια τα πρόσωπα τους, τους επιτέθηκαν χθες την ώρα που περπατούσαν στον περιφερειακό δρόμο από τη Μόρια προς την Παναγιούδα.


Με την απειλή δε μαχαιριού, όπως υποστήριξε αρχικά το ζευγάρι, έδεσαν σε ένα δέντρο τον άνδρα, τραυματίζοντας τον μάλιστα ελαφρά στην κοιλιά με το μαχαίρι. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δυο άνδρες κρατούσε τη γυναίκα, ενώ ο άλλος τη βίασε μπροστά στα μάτια του δεμένου φίλου της.

Και οι δυο Αφγανοί μεταφέρθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου σήμερα ανακρινόμενοι ομολόγησαν ότι τίποτα από τα όσα κατήγγειλαν δεν ήταν αλήθεια. Είχαν δε προβεί στην καταγγελία προκειμένου να καταφέρουν να φύγουν από το νησί προς την Αθήνα και στη συνέχεια να διαφύγουν στην Ευρώπη. Η Αστυνομία μετά την ομολογία τους θα τους παραπέμψει στον Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com