Σταύρος Τάσσος:να αποζημιωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου για τις ζημιές από το χιονιά

Να αποζημιωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου στο 100% για τις μεγάλες ζημιές που έπαθαν από το χιονιά και τον παγετό ζητάει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:

«Μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε η πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2017 στη Λέσβο.

Στο χωριό Ίππειο καταστροφές έχουν υποστεί το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, αλλά και οι εγκαταστάσεις. Ειδικότερα τα περισσότερα ελαιόδεντρα κατά μήκος της διαδρομής Αγιάσος - Ίππειο έχουν σπασμένα κλαδιά και ο ελαιόκαρπος έχει καταστραφεί. Πολλά αρνιά και πρόβατα πέθαναν από το κρύο και η παραγωγή σε γάλα όσων επέζησαν μειώθηκε στο μισό. Οι οροφές στα περισσότερα ποιμνιοστάσια κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά ζώα.

Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στο Μανταμάδο και στα χωριά του ορεινού όγκου του Λεπέτυμνου Κάπη, Κλειού κ.ά. Ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και οι αγροτικοί δρόμοι.

Απαίτηση όλων των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής είναι να γίνει άμεσα η αποτίμηση των ζημιών τόσο στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο όσο και στις υποδομές και να αποζημιωθούν στο 100% των ζημιών που έχουν υποστεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση καταγραφή και την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τις ζημιές στην παραγωγή και σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και για τις άμεσες στο 100% αποζημιώσεις στο σύνολο των καταστροφών (εγκαταστάσεις, υποδομές, παραγωγή, κεφάλαιο)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com