Με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση Τσιρώνη με αγρότες στον Παπάδο

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα – Τέθηκαν, συζητήθηκαν και απαντηθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα των αγροτών
Ολα τα ανοιχτά ζητήματα των αγροτών, από τον ΟΣΔΕ και τις τιμές γάλακτος, ως το ασφαλιστικό και το φορολογικό και από την καραντίνα, ως τις δυνατότητες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη Λέσβο, τέθηκαν στο τραπέζι στην ανοιχτή συζήτηση που είχε την Πέμπτη το βράδυ με τους αγρότες που γέμισαν ασφυκτικά το συνεδριακό κέντρο στον Παπάδο, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Γ. Τσιρώνης.


Ελαιοκαλιεργητές, κτηνοτρόφοι, βιοκαλιεργητές και εκπρόσωποι συνεταιρισμών, συμμετείχαν σε μια συζήτηση που κράτησε περίπου τρεις ώρες, όπου έθεσαν ερωτήσεις και προβληματισμούς, έκαναν προτάσεις άλλα και παράπονα, στο τέλος όμως όλοι και όλες συμφώνησαν ότι ήταν μια ανοιχτή και αναγκαία συνάντηση που έλυσε πολλές απορίες για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα άνοιξε νέες προοπτικές για τον αγροτικό τομέα του νησιού.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μικρή εισαγωγή του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, αναφορικά με τον αγροτικό τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αποζημιώσεις, στις δυνατότητες εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων και στις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις του αγροτικού τομέα

Ακολούθησαν επανειλημμένοι κύκλοι ερωτήσεων και τοποθετήσεων των αγροτών που συμμετείχαν, με τα κυριότερα θέματα που απασχολούσαν τους παρευρισκόμενους, να είναι η καραντίνα, η ακαρπία και τα θέματα που υπάρχουν με τις αποζημιώσεις, η διαχείριση των αποβλήτων και ο κατσίγαρος, το κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό, το φορολογικό κ.α.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, σημείωσε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις και κάλεσε του αγρότες που συμμετείχαν σε συνεχή και ανοιχτή επικοινωνία με το υπουργείο, προσκαλώντας τους να στέλνουν συνεχώς παρατηρήσεις, παράπονα και προτάσεις.
http://www.mplokia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com