Ενέργειες Δήμου Λέσβου για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Θέμα: Εκτεταμένες ζημιές στο Αναγνωστήριο Αγιάσου Λέσβου από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τις πολύ σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το αναγνωστήριο Αγιάσου Λέσβου, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το νησί μας τις προηγούμενες μέρες.

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου, μια κοιτίδα πολιτισμού για ολόκληρο το νησί της Λέσβου με αδιάκοπη λειτουργία από το 1894, αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα και πλέον καταξιωμένα πανελλαδικά σωματεία. Θεατρικά τμήματα, τμήματα φωνητικής και ενόργανης μουσικής, το λαογραφικό μουσείο καθώς και η μοναδική στο είδος της βιβλιοθήκη που αριθμεί πάνω από 25.000 τόμους, είναι μόνο μερικοί από τους τομείς δράσεις του σωματείου.
Δυστυχώς, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, η σκεπή της αίθουσας του θεάτρου κατέρρευσε κάτω από το βάρος του χιονιού παρασύροντας μαζί της εξοπλισμό μεγάλης αξίας. Όπως καταλαβαίνετε, υπό αυτές τις συνθήκες το σύνολο των εγκαταστάσεων του κέντρου δεν μπορεί να λειτουργήσει έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.  Αυτή τη στιγμή επιχειρείται μια πρώτη καταγραφή των ζημιών, οι οποίες είναι ολοφάνερο ότι είναι εκτεταμένες. Θα ήθελα να σημειώσω ότι λόγω της ζημιάς στο στέγαστρο της αίθουσας, όλες οι εγκαταστάσεις του Κέντρου είναι εκτεθειμένες στη μανία των καιρικών φαινομένων, κάτι που καθιστά αναγκαία την άμεση επισκευή έτσι ώστε να μην επεκταθούν οι ζημιές.
Η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και ο πολιτισμός της Λέσβου είναι το θεμέλιο που κρατά το νησί μας όρθιο σε όλες τις δυσκολίες. Το Αναγνωστήριο Αγιάσου παράγει πολιτισμό εδώ και δεκαετίες και αποτελεί χρέος όλων να βοηθήσουμε στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία του αλλά και στην προστασία των εκθεμάτων και των βιβλίων που φιλοξενούνται στις αίθουσές του.
Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσα να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης και αρωγής των επισκευών, με κάθε δυνατό μέσο είτε αυτό περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια είτε την μεσολάβησή σας για απλοποίηση και επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επικοινωνία και ευελπιστώ στην ικανοποίηση του επείγοντος και σοβαρού αιτήματός μου.


Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Λέσβου

              Σπύρος Γαληνός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com