Γ. Πάλλης: Κανείς πρόσφυγας εκτός στεγασμένων χώρων στη Μόρια

«Με τις διαθέσιμες κλίνες που υπάρχουν από τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και με τη διαθεσιμότητα του πλοίου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, με την περάτωση της διαδικασίας δε θα υπάρχει άνθρωπος στη Μόρια που δε θα είναι σε στεγασμένο χώρο», τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Γ. Πάλλης, μιλώντας στο μεσημβρινό μαγκαζίνο του Κόκκινου και τις Αλ. Χριστακάκη και Τζ.Τσίγκα.

Όπως είπε ο κ. Πάλλης, αυτό επετεύχθη έστω και καθυστερημένα, αλλά χωρίς την απόλυτη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, μιας και θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος γρήγορης λειτουργίας και της Ύπατης Αρμοστείας στη διαδικασία μεταφοράς των ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τα αρμόδια υπουργεία, μετέβη πλοίο του πολεμικού ναυτικού πλήρως εξοπλισμένο για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  

Τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση είχε δεχτεί επικρίσεις καθώς περίπου 1.000 πρόσφυγες στη Μόρια είχαν μείνει εκτός στεγασμένων χώρων, αντιμέτωποι με το χιονιά.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας απέδωσε την καθυστέρηση και στην άρνηση των ξενοδόχων της Μυτιλήνης να δεχτούν πρόσφυγες στα καταλύματά τους. «Είναι ύβρις στον πολιτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό εδώ
https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com