Τουρκικά ΜΜΕ: Τουρκική τορπιλάκατος έπλευσε σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια

Ο εκνευρισμός των Τούρκων από το φιάσκο της «επίσκεψης» του Αρχηγού τους στα Ίμια, αλλά και από την πτήση του Έλληνα ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις βραχονησίδες συνεχίζει να εκδηλώνεται με «παιδαριώδη» τρόπο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Μιλλιέτ”, χθες τουρκική τορπιλάκατος έπλευσε σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια.Όπως αναφέρει το militaire.gr, σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια πέρασε χθες στις 16.00 ώρα Τουρκίας (15.00) τουρκική τορπιλάκατος μεταφέροντας 60 αξιωματικούς και στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Μιλλιέτ” η οποία ωστόσο αναφέρει ότι το ελληνικό σκάφος του λιμενικού που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο δεν κινήθηκε ούτε καν ένα μέτρο.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για την τουρκική πυραυλάκατο με την ονομασία “Kılıç” που θα πει “Ξίφος”.

Η «Χουριέτ» κάνει λόγο για μικρή ένταση προκλήθηκε και πάλι σήμερα στο Αιγαίο όταν ελληνικό σκάφος άρχισε να κινείται από την Κάλυμνο προς τα Ίμια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1,5 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, κατευθύνθηκε αρκετές φορές προς τις βραχονησίδες. Τουρκικά σκάφη που ανέμεναν στις ακτές της Αλικαρνασσού, 3,8 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, το εμπόδισαν, αναφέρει η «Χουριέτ».

Αυτά τα δημοσιεύματα απλά δείχνουν ότι η Τουρκία είναι από τη μία εκνευρισμένη, αλλά από την άλλη εγκλωβισμένη. Δείχνει ότι θέλει να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο με το οποίο θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης, αλλά καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

Πηγη: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com