Σήμερα το τέλος του φεστιβάλ “Ο Άγιος Βαλεντίνος…της Μυτιλήνης 2017”

Στο πλαίσιο του εορτασμού, έχουν προγραμματιστεί σήμερα οι παρακάτω θρησκευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις:

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ερμού, ώρα 11:30 π.μ.: Διεξαγωγή παλλεσβιακού διαγωνισμού “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”. Τα 13 ζευγάρια (ένα από την κάθε Δημοτική Ενότητα Λέσβου), που γιορτάζουν το “αδαμάντινο ιωβηλαίο – μακροβιότερο γάμο”, θα “βολτάρουν” στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα” και θα φωτογραφηθούν μπροστά από τις δύο μεγάλες “καρδιές του έρωτα”. Θα ακολουθήσει τελετή πιστοποίησης βάσει των ληξιαρχικών εγγράφων, ώστε να αναδειχθούν τα 3 ζευγάρια – νικητές του παλλεσβιακού διαγωνισμού.


Καθολικός Ιερός Ναός Μεταστάσεως Θεοτόκου Μυτιλήνης, Ερμού & Προκυμαία, ώρα 5 μ.μ.:

Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) κ.κ. Νικολάου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου. Ψαλμωδίες από τη Χορωδία “Animato”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Αντώνη Βερβέρη.

Θα ακολουθήσει περιφορά αποτμήματος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή χορωδιών και καλλιτεχνών της Λέσβου (διαδρομή λιτανείας: Ερμού, Νιάνια, Κουντουριώτη, Παλαιό Λιμεναρχείο, Ερμού). Στη λιτανεία θα μετέχουν επώνυμοι Λέσβιοι και καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο μουσικός και τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι εκπομπών του STAR, του ΣΚΑΪ, του ALPHA, της ΕΡΤ, του ΑΝΤ1, του ΤVM και άλλοι.

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρα 7:30 μ.μ.:

Παρουσίαση – απαγγελία των επικρατέστερων ερωτικών ποιημάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ερωτικού ποιήματος. Βράβευση των 3 νικητών, όπως θα αναδειχθούν από την Ειδική Επιτροπή (Παν. Παρασκευαϊδης, Παναγιώτης Αλεξέλλης, Τάκης Συρέλης).  

Τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό στα τρία ζευγάρια, που προσκεκλημένα θα έρθουν στη Μυτιλήνη, ως οι νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού ερωτήσεων για τον “Άγιο Βαλεντίνο … της Μυτιλήνης”, που διεξάγεται μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε.

Τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στα 13 ζευγάρια της Λέσβου με το μακροβιότερο ευτυχισμένο έγγαμο βίο, από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του festival.

Βράβευση των 3 ζευγαριών – νικητών του παλλεσβιακού διαγωνισμού “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”, από τους χορηγούς δωροθέτες.

Μεγάλη συναυλία αγάπης, με το μουσικό σχήμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com