Αναφορά Γ. Πάλλη: «Άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του Δ/ντη στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης»

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

για τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του Δ/ντη στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης»

Καταγγελίες γονέων για έκθεση ανήλικων μαθητριών σε κίνδυνο από πράξεις και παραλείψεις του Δ/ντη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με επιτακτικό πλέον το αίτημα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την Πολιτεία.
Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω Δ/ντης αρχικά αδιαφόρησε απέναντι σε παλαιότερες αναφορές τους για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου ενώ σε δίκη που ακολούθησε, στην οποία ο ιδιοκτήτης του κυλικείου καταδικάστηκε για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15», ενεπλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Επί του παρόντος, η εισαγγελία Μυτιλήνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και του Δ/ντη του σχολείου για το ίδιο θέμα. Θέση έχει λάβει και η ΕΛΜΕ Λέσβου, η οποία μετά από Γενική Συνέλευσή της, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την απομάκρυνση τόσο του ιδιοκτήτη του κυλικείου, όσο και του Δ/ντη του σχολείου, για την προστασία των μαθητών, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν η Ένωση είχε καταγγείλει και καταδικάσει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου Δ/ντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του.
Επισυνάπτονται το Α.Π.: 249/08-02-2017 έγγραφο της ΕΛΜΕ Λέσβου

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθώς και την ενημέρωσή μας σχετικά με αυτές.
Ο καταθέτων βουλευτής
Πάλλης Γιώργος Μυτιλήνη, 8/2/2017
Αριθμός Πρωτοκόλλου 249
ΠΡΟΣ:
Υπ. Παιδείας,
ΠΔΕ,ΔΔΕ ΛΕΣΒΟΥ,
Σχολεία
,

ΚΟΙΝ: Βοηθό  Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού,
ΟΛΜΕ,
ΜΜΕ


Θέμα:  Απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
Με αφορμή: α) δημοσιεύματα του τύπου β) την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης με αναστολή   ιδιοκτήτη του κυλικείου του 6ου  Γυμνασίου της πόλης της Μυτιλήνης για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» καθώς και  την εμπλοκή στη συγκεκριμένη δίκη του Διευθυντή του σχολείου  ως μάρτυρα υπεράσπισης και γ) αφού πήρε υπόψη της  άμεσες  μαρτυρίες  γονέων η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της  ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε τα παρακάτω:
«Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω φαίνεται να έχει εκδηλωθεί μια τραγική αμέλεια  με θύματα  μαθήτριες, καθώς ο Δ/ντής δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα ,ως όφειλε, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους. Τονίζουμε  ότι βασικό  καθήκον των Δ/ντών των Σχολικών μονάδων και όλων των εκπαιδευτικών είναι να εξασφαλίζουν την προστασία  των μαθητών και να μην επιτρέπουν με πράξη  ή με παραμέληση  να εκτίθενται ανήλικοι σε κινδύνους, να μην αδιαφορούν και ακόμη χειρότερα να συγκαλύπτουν.
Να υπενθυμίσουμε, με την ευκαιρία αυτή, ότι: α) και στο παρελθόν έχει καταγγείλει  η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τη στάση και τις πρακτικές  του συγκεκριμένου Δ/ντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί.(http://elmeles.blogspot.gr/2015/05/1.html#more) και β)Αυτή η καταγγελία προκάλεσε την αποχώρηση του από το  σωματείο μας.

Η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ ζητά:
 Να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ως προς τον  ιδιοκτήτη του κυλικείου για την απαγόρευση της εισόδου του σε σχολικούς χώρους.
Να κινηθούν άμεσα από τις διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης,(ΔΔΕ και ΠΔΕ), την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας  και όλες τις Αρμόδιες Νομικές Αρχές όλες οι προβλεπόμενες  διαδικασίες για την αδιαφορία που επέδειξε  ο Διευθυντής απέναντι στις επικλήσεις των γονέων, όπως  έχει καταγραφεί στη σχετική δικογραφία και είδε το φως της δημοσιότητας. Θεωρούμε ότι υπάρχει ευθύνη στη διοίκηση της ΔΔΕ Λέσβου, που γνώριζε «τα έργα του» και συνεχίζει να τον διατηρεί στη θέση του. Ζητάμε την απομάκρυνσή του από τη θέση του Δ/ντή του Σχολείου και από το χώρο της Εκπαίδευσης. Οφείλει επίσης  η Δ/νση Δ/Βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου και κάθε άλλη διοικητική αρχή της εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν χωρίς υπεκφυγές και άλλη χρονοτριβή».

Από το Προεδρείο της Γεν. Συνέλευσης της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Η Πρόεδρος
Περδικούρη Μαρία
Ο Γραμματέας
Τσιρεπλής Ιγνάτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com