Ντάισελμπλουμ: Πρώτα θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα μέτρα - Δεν έχει καθορισθεί το ύψος τους

Η συμφωνία που προωθούν οι θεσμοί με την Ελλάδα θα περιλαμβάνει νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να κάνει στο μέλλον προτάσεις για κάποιες ελαφρύνσεις, εφόσον προκύψουν μεγαλύτερα πλεονάσματα και δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει ακόμη καθορισθεί το ύψος της εξοικονόμησης που πρέπει να υπάρξει από τα μέτρα, καθώς αυτό αποτελεί ακόμη θέμα συζήτησης (προφανώς με το ΔΝΤ).


Ο ίδιος τόνισε ότι η επισήμανση που έκανε για στροφή της έμφασης από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν «ούτε ένα ευρώ πρόσθετα μέτρα». Και όπως είπε, απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση, «δεν μπορώ ως υπουργός Οικονομικών να υποσχεθώ ποτέ το τέλος της λιτότητας».

Σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία ούτε για τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων ούτε για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, καθώς όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ αυτά θα αποφασισθούν μετά την τεχνική συμφωνία (staff level agreement).

Όσον αφορά τον πιθανό χρόνο συμφωνίας, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι είναι πολλή η δουλειά που μένει να γίνει ακόμη και ότι δεν υπάρχει ανάγκη εκταμίευσης έως το καλοκαίρι. Αν, είπε, δεν έχει επιτευχθεί η συμφωνία (SLA) έως το Eurogroup του Μαρτίου, θα γίνει αυτό σε ένα επόμενο Eurogroup.
http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com