Επίσκεψη Γ. Πάλλη στο Βοστάνειο – συναντήσεις με εργαζόμενους και διοίκηση

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο μας έχει σταθεροποιηθεί και σύντομα, με την ολοκλήρωση των έργων θα έχουμε ένα σύγχρονο νοσοκομείο που θα καλύπτει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των πολιτών» δήλωσε ο Γ. Πάλλης, μετά την χθεσινή του επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο.


Ο Γ. Πάλλης συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ του συλλόγου των εργαζομένων, και την διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Αννα Ζερβού και συνομίλησε με εργαζόμενους τόσο στις διοικητικές υπηρεσίες αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Κάθε σύγκριση θα πρέπει να γίνεται, όχι με βάση το τι θα θέλαμε όλοι και όλες μας να έχουμε, αλλά με βάση αυτά που η κυβέρνηση παρέλαβε στον τομέα της υγείας καi που βρισκόμαστε τώρα» είπε ο βουλευτής, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος των συναντήσεων.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κατάσταση στο Βοστάνειο έχει βελτιωθεί σε σχέση με αυτό που συνέβαινε πριν από δυο χρόνια.

Το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί σε προσωπικό, έχει ξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του σε προμηθευτές και μάλιστα έχει ένα σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τα έργα επέκτασής και εκσυγχρονισμού του προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς και σύντομα, όταν το καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, το νησί μας θα έχει ένα σύγχρονο νοσοκομειακό συγκρότημα που θα είναι σε θέση να καλύπτει τα ανάγκες των πολιτών.

Προφανώς εξακολουθούν να υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα. Οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια έδιωξαν από την χώρα μας χιλιάδες γιατρούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, από την στιγμή που για τις θέσεις που προκηρύσσονται δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για  την κάλυψή τους. Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας και ήδη έχει ξεκινήσει να συγκροτείται ένα σύστημα κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών στα νησιά, που όμως είναι ανάγκη να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Σε καμμιά περίπτωση όμως, η εικόνα της «κατάρρευσης του νοσοκομείου» που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν διάφοροι να περάσουν στην τοπική μας κοινωνία δεν υπάρχει, αντίθετα αυτό που είναι εμφανές στον κάθε ένα και την κάθε μια, είναι ότι στον τομέα της υγείας και στο νησί μας, έχουν γίνει σημαντικά βήματα μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com