Επιμένει το ΔΝΤ για την εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος- Επικοινωνία Λαγκάρντ- Τσίπρα

«Πριν δεσμευτεί το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, θα χρειαστεί να έχουν συζητηθεί τόσο το θέμα των μεταρρυθμίσεων, όσο και της ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά» τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.


Στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, ο κ. Ράις πρόσθεσε σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους πως «χρειαζόμαστε προκαταβολική δέσμευση για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, όμως, η εφαρμογή τους μπορεί να γίνει αργότερα».

Διευκρίνισε πως πρώτα θα πρέπει να γίνει η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις και μετά εκείνη για το χρέος, ενώ επανέλαβε πως αυτές θα πρέπει να προηγηθούν πριν προταθεί η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Ο Τζέρι Ράις αποκάλυψε ότι το θέμα της Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της επικοινωνίας που είχε η Κριστίν Λαγκάρντ με τον νέο υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin πριν από την επίσκεψή της στη Γερμανία.

Ακόμη γνωστοποίησε, ότι "πολύ πρόσφατα" η κα Λαγκάρντ είχε τηλεφωνική επαφή και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο συζήτησαν για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Rice επιβεβαίωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, κάτι που χαρακτήρισε "καλό νέο" και τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν τη κ. Lagarde να έχει συμφωνήσει με τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας από το Ταμείο, ύψους 5 δισ. ευρώ.
http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com