Στην Ρουμανία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Σειρά συναντήσεων με τον Ρουμάνο υπουργό Τουρισμού Mircea Titus Dobre, την υφυπουργό Cristina Ionela Tarteata, αλλά και τουριστικούς παράγοντες της Ρουμανίας, είχε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο Βουκουρέστι, όπου βρέθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ, στην διεθνή τουριστική έκθεση της Ρουμανίας ΤΤR-Romexpo, (16 -19/02/2017).

Ο υπουργός Τουρισμού Mircea Titus Dobre και η υφυπουργός Cristina Ionela Tarteata, επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ και είχαν συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, για τις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας Ελλάδας και Ρουμανίας στον τομέα του τουρισμού. Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε επίσης ο Έλληνας πρέσβης στο Βουκουρέστι Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ με επιχειρηματίες, μέλη του Ελληνο-Ρουμανικού επιμελητηρίου όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών αξιοποιώντας την παρουσία και την επιρροή των ελληνικών επιχειρήσεων στην ρουμανική αγορά.

Επίσης, ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος πραγματοποίησε στο ελληνικό περίπτερο προγραμματισμένες επαφές με εκπροσώπους μεγάλων T.Os., την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, καθώς και δημοσιογράφους από τα πρακτορεία ειδήσεων AGERPRESS και ΝΕWS.RO, την οικονομική εφημερίδα Ζiarul Financiar, την εφημερίδα Libertatea, μεγάλα τουριστικά blogs, εξειδικευμένα τουριστικά περιοδικά και το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι B1.

Κατά τις επαφές με τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα εδραιώνεται ως ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός για τους Ρουμάνους και αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια αύξηση 8% στις έγκαιρες κρατήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2016.

Ταυτόχρονα, διαμορφώθηκε ενδιαφέρον για το άνοιγμα νέων για την ρουμανική αγορά προορισμών, όπως είναι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Σαμος, Λέσβος και Χίος, καθώς την ανάπτυξη άλλων μορφών τουρισμού όπως ο περιηγητικός, ειδικών δραστηριοτήτων και city breaks.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας), συμμετείχε στην έκθεση (ΤΤR-Romexpo), με δικό του περίπτερο και συνεκθέτες την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com