Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε έργα που πραγματοποιούνται στην Λέσβο

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον  Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, επισκέφθηκε σήμερα τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη στην Εθνική Οδό Μυτιλήνη – Αεροδρόμιο για την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων τύπου Na µε νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED στο πλαίσιο του έργου «Ηλεκτροφωτισμός οδικών τμημάτων δικτύου Λέσβου» συνολικού προϋπολογισμού 272.194 ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται επίσης να τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED στην Εθνική Οδό Μυτιλήνη – Παναγιούδα, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές του νησιού με στόχο την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού και εθνικού οδικού, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας. Τα νέα φωτιστικά συνδράμουν στην εξοικονόμηση ενέργειας με συνεπακόλουθη μείωση της δαπάνης κατανάλωσης καθόσον από 250 watt την ώρα που κατανάλωνε το κάθε υπάρχον φωτιστικό τα νέα LED καταναλώνουν 83 watt την ώρα.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αγιάσο, όπου η Περιφερειάρχης κα. Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βαλσαμίδης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου κ. Κλεάνθη Κορομηλά και μέλη του Δ.Σ. και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν χθες για τον καθαρισμό του χώρου του Αναγνωστηρίου που υπέστη σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Αναγνωστηρίου προτίθεται να αναλάβει τη χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, των λοιπών μελετών (στατική μελέτη, αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, μελέτη ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων, μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας κλπ), καθώς και την έκδοση της απαραίτητης οικοδομικής άδειας, το συνολικό κόστος των οποίων εκτιμάται σε 300.000 ευρώ.


Επίσης, συζητήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει και να αναθέσει τις μελέτες αποκατάστασης.

Η Περιφερειάρχης κα. Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, έχει από την πρώτη στιγμή αναλάβει πρωτοβουλίες και συμβάλλει στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν στην πράξη τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αναγνωστήριο, το οποίο αποτελεί μια ξεχωριστή κιβωτό της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com