Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγροτικού Π.Ε. Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας για τις σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωση τους και την ανατροπή των αντιαγροτικών νεοφιλελευθέρων μνημονιακών πολιτικών.


Τα μνημόνια και ιδιαίτερα οι μνημονιακοί νομοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την αύξηση του κόστους παραγωγής, τη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος και την ασφάλιση των αγροτών έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους αγρότες. Επιπλέον, οι δασικοί χάρτες έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση. Κτήματα που καλλιεργούν οι αγρότες δεκαετίες εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις και ιδιοκτησία του Δημοσίου. Επιβάλλεται να σταματήσει να κωφεύει η κυβέρνηση. Να ανακληθούν οι δασικοί χάρτες ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν ουσιώδεις αλλαγές.

Οι αγρότες συνειδητοποιούν ότι υπό καθεστώς μνημονίων και περιορισμένης λαϊκής κυριαρχίας δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή – φιλοαγροτική πολιτική. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία η χάραξη μιας εθνικής αγροτικής πολιτικής έξω από την ευρωζώνη με βασικό εργαλείο το εθνικό νόμισμα. Με τραπεζικό σύστημα υπό δημόσιο έλεγχο, που θα χρηματοδοτεί με σχεδόν μηδενικά επιτόκιο και θα στηρίζει την παραγωγή των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Με κλαδικές πολιτικές ανά προϊόν και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Με ουσιαστικό έλεγχο του κόστους εισροών αλλά και των συνθηκών διακίνησης και εμπορίας.Με δημόσιες υπηρεσίες, Ινστιτούτα και Κέντρα Έρευνας να πρωτοστατούν στην παραγωγή γνώσης και τη διάχυση αυτής μέσα στον αγροτικό πληθυσμό.

Η Επιτροπή Αγροτικού της Λαϊκής Ενότητας τονίζει ότι για να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών πρέπει να υπάρξει μία καινούργια πορεία, της Ελλάδας σε αντιμνημονιακή προοδευτική κατεύθυνση με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης


Προϋποθέσεις για αυτή την ανατρεπτική πορεία είναι:

•Η κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών.

•Η ανατροπή της λιτότητας.

•Η άμεση παύση πληρωμών στο δημόσιο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του.

•Η εθνικοποίηση των τραπεζών, μια νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα και μια νέα δημόσια ΑΤΕ για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες.

•Εθνική αγροτική πολιτική και κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.

•Έξοδος από την Ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

•Αγώνας για ανατροπή των αντιαγροτικών επιλογών της νέας Κ.Α.Π, διότι η νέα ΚΑΠ ουσιαστικά «πετάει έξω» τη συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Σύγκρουση και απειθαρχία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλους τους αγρότες, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους αγρότες, σε καθολικό και ενωτικό αγώνα, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες για να ανατραπούν τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή τη συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο των αγροτών αλλά όλη σχεδόν τη κοινωνία.
Επιτροπή Αγροτικού Π.Ε. Λέσβου Λαϊκής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com