Ντάισελμπλουμ: Μετανιώνω για τη δήλωσή μου, αλλά δεν παραιτούμαι

O Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι μετανιώνει για τις δηλώσεις σχετικά «με τα ποτά και τις γυναίκες» που θεωρήθηκαν προσβλητικές, αλλά σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.Οι δηλώσεις πηγάζουν «από μία αυστηρή ολλανδική καλβινιστική κουλτούρα, με την ολλανδική ευθύτητα», δήλωσε σήμερα ο Κόστα στη Χάγη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Κατανοώ ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοηθεί και να αξιολογηθεί αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα ακόμη μάθημα που πρέπει να πάρω. Η δήλωσε για τα ποτά και τις γυναίκες αφορούσε τον εαυτό μου. Είπα ότι δεν μπορώ να περιμένω ότι θα ξοδεύω τα χρήματά μου με έναν λάθος τρόπο και να ζητώ οικονομική στήριξη», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

Καταγγέλλει δε, σε δήλωσή του στο real. gr πως επιχειρήθηκε η εσκεμμένη διαστρέβλωση των όσων είπε, από κάποιους που συνέδεσαν αυτήν τη φράση με μια άλλη φράση για την κατάσταση στο Βορρά και το Νότο της ΕΕ.

Απέρριψε τέλος την ίδια την επιχειρούμενη διαίρεση Βορρά - Νότου στην ευρωζώνη, την οποία ο ίδιος, όπως λέει, δεν αναγνωρίζει.
http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com