ΟΡΕΙΑΣ πεζοπορία Κυριακής (των Βαΐων) 9/4/2017 Ανεμώτια-Πτερούντα

Η διαδρομή μας αυτή την Κυριακή θα είναι Ανεμώτια-Πτερούντα με στόχο να δούμε το σπάνιο ροδόδεντρο* που ανθίζει αυτή την εποχή. Θα συνεχίσουμε ως τον καταρράκτη Βαθύλιμνο του ποταμού Βούλγαρη κοντά στα Χίδηρα.

Η διαδρομή ΔΕΝ  είναι κυκλική, με διάρκεια περίπου 4,5 ώρες, κυρίως σε δασικό δρόμο και ένα μέρος σε μονοπάτι. Τα πεζοπορικά μποτάκια είναι απαραίτητα.Έχουμε μεριμνήσει για φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής.

Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν. Αναχώρηση 09:00 από το My Market στο πάρκιγκ. Δηλώσεις συμμετοχής κατά προτίμηση ηλεκτρονικά στη φόρμα που στέλνεται με e-mail, αλλιώς στην Αντωνία τηλ. 6946-306487 έως τις 12:00 του Σαββάτου. Δηλώνετε και αν θα συμμετέχετε στο φαγητό (νηστήσιμο ή όχι).

Παρακαλούμε για τυχόν ακυρώσεις ειδοποιείτε έγκαιρα τηλεφωνικά.

Εάν οι συμμετοχές ξεπερνούν κατά λίγο τις διαθέσιμες θέσεις του ενός πούλμαν, τότε θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας.

Η επόμενη πεζοπορία μας θα γίνει την Κυριακή 23 Απριλίου.

 (*) Το ροδόδεντρο (Rhododendron luteum) ή αλλιώς αγούδουρας για τους ντόπιους, με γλυκειά μυρωδιά που αναδύεται από τα άνθη του, απαντάται μόνο στη Δυτική Λέσβο απ’ όλη την Ελλάδα. Τα όμορφα φυτά με τα κίτρινα άνθη είναι τοξικά και η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο, ενώ ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος αναφέρουν το ροδόδεντρο ως φαρμακευτικό φυτό. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Ξενοφώντα στο έργο του «Κύρου Ανάβασις», όπου οι Σπαρτιάτες μισθοφόροι δηλητηριάστηκαν από το μέλι του φυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com