Μετά το ΔΝΤ και η Κομισιόν χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη

Η αβεβαιότητα που υπήρχε μέχρι πρόσφατα γύρω από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επέφερε μια "ηπιότερη ανάπτυξη" της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με τις τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν τον Φεβρουάριο.

Αυτή είναι η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περίπου τρεις εβδομάδες πριν να δημοσιοποιήσει τις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις για τα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί απάντησε τα εξής σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές προβλέψεις της τον Μάιο και θα συμπεριλάβει τα στοιχεία της προσεχούς αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ηπιότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής το Φεβρουάριο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση».
http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com