Πόσο κοστίζει μια ψηφιακή επίθεση σε τράπεζα

Έχετε αναρωτηθεί πόσο κοστίζει μια ψηφιακή επίθεση στον χρηματοπιστωτικό τομέα; Σύμφωνα με έρευνα της Kapersky Lab και της B2B International για την κλίμακα και τις επιπτώσεις των επιθέσεων, οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες χάνουν περίπου 1 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο για κάθε περιστατικό ψηφιακής ασφάλειας που καλούνται να αντιμετωπίσουν.


Το εντυπωσιακό κόστος αποκαλύπτεται ως μέρος της Έρευνας Financial Institutions Security Risks 2016, στην οποία συμμετείχαν επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα και η οποία επισημαίνει τις κύριες προκλήσεις ασφάλειας των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού κόστους συγκεκριμένων ψηφιακών επιθέσεων.

Το πιο κοστοβόρο περιστατικό για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς είναι οι απειλές που εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία των συστημάτων POS, περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας οργανισμός χάνει τυπικά $2.086.000. Οι επιθέσεις στις φορητές συσκευές είναι οι δεύτερες πιο ζημιογόνες ($1.641.000), ακολουθούμενες από τις στοχευμένες επιθέσεις ($1.305.000).
http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com