Η δημοτική παράταξη "ο Άλλος Δρόμος" αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Η δημοτική παράταξη "ο Άλλος Δρόμος" συμμετέχει ήδη απο το 2015 στην κοινή πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Η δημοτική αρχή και η (συμπολιτευόμενη ουσιαστικά) παράταξη του Αδέσμευτου συνδυασμού, σιωπούν αποδεχόμενες το ξεπούλημα του αεροδρομίου μας σύμφωνα με την αποικιοκρατική σύμβαση με την Fraport, η οποία "επενδύει" δανειζόμενη λεφτά από ελληνικές τράπεζες.

Μιας σύμβασης που όχι μόνο δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου αλλά ζημιώνεται κιόλας καθώς αφενός το τίμημα δεν θα έχει αυτό το ύψος γιατί υπάρχουν προβλέψεις υπέρ της Fraport που το μειώνει, αφετέρου οι προβλέψεις για πληρωμή εκ μέρους του δημοσίου των απαλλοτριώσεων που η Fraport θα αποφασίσει θα είναι τεράστιες όπως και τα κονδύλια για τις πιστοποιήσεις των αεροδρομίων.
Το ξεπούλημα μιας κερδοφόρας δημόσιας περιουσίας θέτει ζητήματα κοινωνικής συνοχής (πχ υπηρεσιών πυρασφάλειας) αλλά και ανάπτυξης του τόπου, βάζοντας ταφόπλακα στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη του ντόπιου τουρισμού. Τα κόστη για τους χρήστες του αεροδρομίου θα εκτοξευτούν και αυτό θα το πληρώσει και ο Λέσβιος επιβάτης.
Επιπλέον καθώς η επίσημη μέρα παραλαβής πλησιάζει, η ίδια η διαδικασία παράδοσης είναι προβληματική για τους πόρους (ανθρώπινους και άλλους) αυτού του δημοσίου αγαθού. Είναι προβληματική γιατί έχει αφήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων σε εργασιακή ανασφάλεια, η δε σπουδή για παράδοση των αεροδρομίων εκ μέρους του υπουργείου υποδομών  τους έχει αφήσει χωρίς γραφεία τα δε αρχεία της υπηρεσίας είναι σε κούτες σε διαδρόμους.
Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή το δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες (όπως έχουμε σημειώσει σε παλιότερο δελτίο τύπου μας) αποτροπής του ξεπουλήματος, αλλιώς η ευθύνη θα βαραίνει και αυτούς.
Θέτουμε το θέμα στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Μ. Δευτέρας

Στράτος Γεωργουλας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ο Άλλος Δρόμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com