Λαϊκή Συσπείρωση Λέσβου:Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας που είναι αντιμέτωποι με την απόλυση αφού λήγουν οι συμβάσεις τους και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό τους.
Οι εργαζόμενοι αυτοί προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες, με μισθό – χαρτζιλίκι, με αντίτιμο τη στέρηση επιδόματος αδείας, δώρου Χριστουγέννων, υπερωριών, της νόμιμης προσαύξησης του 75% για εργασία αργίες και Κυριακές.

Καλύπτουν σοβαρές ανάγκες εκεί όπου το κράτος αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι κυβερνήσεις, παλιές και νέες, απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και καταδικάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν «ανακυκλούμενοι» με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Σοβαρές ευθύνες φέρουν φυσικά και όσοι διοικούν εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές, συνυπογράφοντας και προωθώντας αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους.
Με την απόλυση αυτών των εργαζομένων πρώτα απ’ όλα πρόβλημα θα υπάρξει για τους ίδιους που θα επιστρέψουν στην ανεργία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Σοβαρά όμως θα είναι τα προβλήματα και για το δήμο ο οποίος στηρίζεται στην εργασία τους σε αρκετούς τομείς, αλλά και για το hot spot της Μόριας, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες και η εξυπηρέτησή τους έχει άμεση σχέση και με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Διεκδικούμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας και των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας.
Να δοθεί επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους και ν’ αναγνωρισθεί μισθολογικά η προϋπηρεσία τους.
Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, διανομή των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Ασφάλειας (γάντια, παπούτσια ασφαλείας και στολές κατάλληλες, πυρασφάλεια του χώρου, δωρεάν εμβολιασμός μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας που υπάρχουν κλπ.).
Μυτιλήνη 7 Απριλίου 2017
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com