Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα“MO-TO Key” στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

“Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου δεν είναι μόνο μία λαμπρή εκδήλωση του καλοκαιριού, είναι ένας θεσμός που επενδύει στον Πολιτισμό και στους νέους του τόπου με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα” τόνισε η συγγραφέας Φωτεινή Φραγκούλη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, στο κοινό που παρακολούθησε την τελική συναυλία του εκπαιδευτικού προγράμματος “MO-TO Key”, την Παρασκευή που μας πέρασε.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης να παρουσιάζουν το πρόγραμμα της βραδιάς και στην συνέχεια τους ταλαντούχους νέους μουσικούς Βασίλυ Γκεράσιμεζ –τσέλο, Δανάη Ντέρκεν –πιάνο, Κυβέλη Ντέρκεν –πιάνο και Αρτούρ Ρουζανόφσκι -βιολί να ερμηνεύουν με ευαισθησία αλλά και πάθος έργα μουσικής δωματίου. Οι ακροατές παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις ερμηνείες.

Μετά το τέλος της συναυλίας οι μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ανέβηκαν στην σκηνή μαζί με τους δασκάλους τους και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης απένειμε τις βεβαιώσεις συμμετοχής στα παιδιά μαζί με την Λέα Γκόλναστ εκπρόσωπο του γερμανικού πολιτιστικού θεσμού και συνεργάτη του προγράμματος, «Tonali». Ο κ. Καλάργαλης είπε: «στόχος ήταν να γεμίσουμε το θέατρο και όντως το γεμίσαμε! Τα προγράμματα είχαν επιτυχία στην Λέσβο και τώρα ξεκινάμε το «Μουσικό Κλειδί» στην Χίο και στο μέλλον θα ακολουθήσει και η Σάμος».

Το πρόγραμμα οργανώθηκε, σε συνεργασία με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Παπάδου-Γέρας & Μολύβου και του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Μαρία Αναγνωστέλλη, Μαρία Γιαννοπούλου, Γιώργο Ζορμπά, Βασίλη Μουσκούρη, Γιώργο Μουτάφη και Κατερίνα Τσιπώτη και από μια εξαιρετική ομάδα εθελοντών, στενών συνεργατών του φεστιβάλ που αποτελείται από: την Κυβέλη Ντέρκεν, πιανίστα και συνιδρύτρια του ΔιΦεΜΜ, την συγγραφέα Φωτεινή Φραγκούλη -υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔιΦεΜΜ και τις Δεσποινα Βαράκη, Λεμονιά Πετρά και Έλπη Δεληγιάννη μέλη της οργανωτικής επιτροπής και υπεύθυνες για τον συντονισμό της δράσης αυτής.Υπενθυμίζεται ότι το MO-TO key είναι μία πλατφόρμα δράσης  που όχι μόνο εξοικειώνει τα παιδιά με την κλασική μουσική αλλά τους δίνει τα εφόδια, ώστε με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να διοργανώνουν ένα πολιτιστικό γεγονός, μία συναυλία.

Σε συνεργασία με τον γερμανικό πολιτιστικό θεσμό, TONALi,  η Λέσβος εκπροσώπησε την Ελλάδα, την τρίτη χώρα  που πραγματοποίησε την εκπαιδευτική αυτή εφαρμογή, μετά την Γερμανία και την Ιταλία.

Το Φεστιβάλ Μολύβου ευχαριστεί την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την άψογη συνεργασία, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αμέριστη συμπαράσταση και το Κοινωφελές Ιδρύμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την ευγενική του υποστήριξη.

Την Δευτέρα που πέρασε, το Φεστιβάλ ταξίδεψε στην Χίο και σε συνεργασία με την πρωτοβαθμια εκπαίδευση Χίου και συγκεκριμένα με τον Αριστείδη Κελεπερτζή, Διευθυντή Α/βάθμιας εκπαίδευσης Χίου και την Ανατολή Βροχαρίδου υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α/βάθμιας εκπαίδευσης Χίου, πραγματοποίησε στο μουσικό σχολείο εργαστήρια του “Μουσικού Κλειδιού” . Τα εργαστήρια παρακολούθησαν 220 παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού. Μετά το τέλος της δράσης αυτής, παιδιά και δάσκαλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Την επομένη οι καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ, Δανάη & Κυβέλη Ντέρκεν πήραν μέρος ως επίτιμες καλεσμένες στο διήμερο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Χίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Το εργαστήρι στην Χίο πραγματοποιήθηκε με την υποστηριξή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου “Αδαμάντιος Κοράης” .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com