Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα ικανοποιεί το στόχο του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες

Τη στήριξη της Ελλάδας στην ανάγκη δικαιότερου επιμερισμού των αμυντικών βαρών εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του στο περιθώριο του δείπνου εργασίας της Συνόδου Κορυφής αρχηγών κρατών χωρών μελών του ΝΑΤΟ,υπογραμμίζοντας πως η χώρα θα συνεχίσει, παρά το πλαίσιο αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, να ικανοποιεί το στόχο που ετέθη στην Ουαλία για 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να παραμείνει ισχυρός ο ευρωατλαντικός δεσμός σε ένα διεθνές περιβάλλον με πολλαπλές προκλήσεις ασφαλείας και σημείωσε πως θα εξακολουθήσουμε, με το ειδικό γεωστρατηγικό μας βάρος, να ανταποκρινόμαστε ενεργά στις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ. Όπως υπογράμμισαν κυβερνητικές πηγές, σημείωσε πως στηρίζουμε, στο πλαίσιο αυτό, και την ενίσχυση του αμυντικού τομέα της Ε.Ε. μέσω πρωτοβουλιών όπως η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η τρομοκρατία δεν εκπορεύεται από μία μόνο χώρα, μία μόνο θρησκεία ή ακόμη και από μία μόνο ομάδα, αλλά από δίκτυα τα οποία διαχέονται σε όλη την υφήλιο από Ανατολή σε Δύση και από Βορρά σε Νότο, ανεξαρτήτως εθνικών συνόρων.

Τόνισε επιπλέον ότι η ενίσχυση του ρόλου της Συμμαχίας στις διεθνείς προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας πρέπει να εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική της διεθνούς κοινότητας για εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Υπογράμμισε πάντως πως επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αντιισλαμικό και να δίνει την εντύπωση «σύγχρονης σταυροφορίας».

Αναφερθείς στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο και παρά τις όποιες δυσκολίες, έχουμε καταφέρει να αντεπεξέλθουμε θετικά.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com