ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ: Καλεί σε «ακρόαση» την «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί οι εκλογικές της δαπάνες προήλθαν από το ΚΚΕ

Σε «ακρόαση» καλεί η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξε το ΚΚΕ στις δύο περιφέρειες καθώς και στους δήμους του Αιγαίου.Οι συνδυασμοί δεν καλούνται να δώσουν εξηγήσεις γιατί παραβίασαν το όριο των εκλογικών δαπανών, που άλλωστε είχαν τις απολύτως αναγκαίες και τις ασύγκριτα λιγότερες από τους άλλους συνδυασμούς, αλλά γιατί τα έσοδά τους για αυτές τις δαπάνες προήλθαν από το ΚΚΕ!

Η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ σημειώνει ότι η ενέργεια προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά τόσο για τα κίνητρα, όσο και για τους σκοπούς της.

Στην ανακοίνωση της τονίζει ότι «το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό, γιατί το σκεπτικό της κλήσης στοχοποιεί την αδιαπραγμάτευτη και φανερή επιλογή του ΚΚΕ να καλύπτει αυτό τα έξοδα των υποψηφίων του στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και των συνδυασμών που το εκπροσωπούν στις τοπικές εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων, διασφαλίζει το να βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι προερχόμενοι από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι, φοιτητές κ.ά., οι οποίοι αντικειμενικά αδυνατούν να καλύψουν τα εκλογικά τους έξοδα.

Αυτή η κλήση είναι και νομικά εντελώς αβάσιμη, εφόσον κατά τη νομοθεσία και την πάγια νομολογία τα πολιτικά κόμματα μπορούν να χρηματοδοτούν και να προβαίνουν σε κάθε είδους παροχή προς περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς, καθώς και προς τους υποψηφίους συμβούλους τους.

Το θέμα που προκύπτει είναι σοβαρό και οφείλει ο υπουργός Εσωτερικών να πάρει καθαρή θέση.

Ας γνωρίζουν οι εμπνευστές και αυτής της “ιστορίας” ότι ματαιοπονούν. Η προσπάθεια να παρεμποδιστεί η δράση του ΚΚΕ θα αποτύχει γιατί προσκρούει στην αποφασιστικότητα των μελών και των φίλων του Κόμματος, καθώς και στη στήριξη πλατιών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων που αναγνωρίζουν ότι οι κομμουνιστές αγωνίζονται για το δίκιο τους με θάρρος, συνέπεια και ανιδιοτέλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com