Στον εισαγγελέα τα στοιχεία ΜΚΟ που καταγγέλθηκε για σοβαρές εγκληματικές πράξεις

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα προσκομίσει την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε βάρος της οποίας υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες για εγκληματικές πράξεις.
Όπως ανέφερε στο περιθώριο συνάντησης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, «υπήρξε μια καταγγελία για κάποιους που δούλευαν σε μια ΜΚΟ από την ίδια την ΜΚΟ. Ήρθα σε επαφή με την ΕΕ, με τους ίδιους τους ανθρώπους της ΜΚΟ και η έρευνα θα περάσει, με βάση τον νόμο, στο ελληνικό κράτος».

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη οργάνωση για την οποία υπήρξε καταγγελία, δεν ήταν απλώς καταγεγραμμένη αλλά είναι μία από τους εταίρους του ECHO, (δηλαδή του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) σε ένα από τα ανθρωπιστικά του έργα.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση «αυτή η σκιά να μην βαρύνει τους πάντες και να μην έχει καθολική ισχύ», συμπληρώνοντας ότι οι καταγγελθείσες πράξεις αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κατάχρηση χρημάτων για τους πρόσφυγες.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com