Από τη Βουλή ελέγχθηκε ο φάκελος που έφτασε στον Λ. Παπαδήμο

Εξονυχιστική είναι η έρευνα της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε ελεγχθεί στη Βουλή ο παγιδευμένος φάκελος, ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.Από την έκρηξη, το απόγευμα της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, μέσα στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Παπαδήμο στο σπίτι του από την Τράπεζα της Ελλάδος, τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός -ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού- και δύο ακόμη άτομα -τα οποία φέρουν πιο ελαφρά τραύματα και πήραν εξιτήριο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου, η σύγχυση δημιουργήθηκε μετά από την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών της φρουράς του κ. Παπαδήμου, ο οποίος δήλωσε ότι το πρωί της Πέμπτης, όταν παρέλαβε από το σπίτι του τον πρώην πρωθυπουργό, πήρε και τέσσερις φακέλους, όπως προβλέπει η διαδικασία, για να ελεγχθούν στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού άφησαν τον κ. Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ίδιος μετέφερε τους φακέλους στη Βουλή με τη μοτοσικλέτα του και τους παρέδωσε για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray, στο φυλάκιο δίπλα στην κεντρική είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα, του επεστράφη η αλληλογραφία, την οποία παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο, στην ΤτΕ.

Ο φρούραρχος της Βουλής ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε την κατάθεση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.

Η Αντιτρομοκρατική ζήτησε και έλαβε τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής, καθώς και τα στοιχεία από το μηχάνημα των ακτίνων, προκειμένου να ερευνηθεί αν ελέγχθηκε ο παγιδευμένος φάκελος.

Αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου επιβεβαιώθηκε ότι ο παγιδευμένος φάκελος είχε όντως ελεγχθεί στα μηχανήματα της Βουλής, ενώ βρέθηκε ότι ο φερόμενος ως αποστολέας του δέματος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Συγκεκριμένα, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιβεβαιώθηκε η κατάθεση του αρχιφύλακα που ανήκει στην φρουρά του κ. Παπαδήμου, σύμφωνα με την οποία είχε πάει ο ίδιος την αλληλογραφία για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray της Βουλής, κάτι το οποίο, διαψεύσθηκε την Παρασκευή από την φρουρά του κοινοβουλίου. Από τις κάμερες της Βουλής έχει καταγραφεί ο αστυνομικός την ώρα που μετέβη με την αλληλογραφία για έλεγχο και συγκεκριμένα τέσσερις φακέλους, που είχε παραλάβει από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και το παγιδευμένο πακέτο.

Επίσης, διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, ότι οι φάκελοι της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, δεν σφραγίζονται μετά τον έλεγχο, γι' αυτό και δεν υπήρχαν τα ειδικά σφραγιδάκια, στις άλλες επιστολές.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θα εξετάσουν τώρα τον υπάλληλο που είχε βάρδια προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν εντοπίστηκε ο παγιδευμένος φάκελος. Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι ειδικοί κατάφεραν να κολλήσουν τα κομμάτια του φακέλου και φαίνεται ο «αποστολέας». Δεν πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο, όπως λένε οι αστυνομικοί και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την συλλογή στοιχείων για τους δράστες.


Ν. Τόσκας: «Η Δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή στους ‘αυτόκλητους εκδικητές’»

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επισκέφτηκε τον κ. Παπαδήμο το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ευαγγελισμό, Σε δηλώσεις που έκανε αργότερα από κοινού με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «η Δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές».

Ο αναπληρωτής υπουργός, κατά την επίσκεψή του στον «Ευαγγελισμό», εμμέσως παραδέχθηκε ότι υπήρξε κενό στο θέμα του ελέγχου της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και δύο συνοδοί του από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου, διαβεβαιώνοντας ότι θα διορθωθεί άμεσα. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε κενό ασφάλειας σε σχέση με τον έλεγχο της αλληλογραφίας, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Ό,τι κενά υπήρξαν θα κοιτάξουμε να τα καλύψουμε».

Επίσης, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση, τονίζοντας ότι «είναι σε καλά χέρια», ενώ όπως είπε, συζήτησαν για το θέμα του τραυματισμού του και πως έγιναν τα γεγονότα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ενέργεια σε βάρος του κ. Παπαδήμου, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε: «Η κυβέρνηση, η πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας εργάζονται συστηματικά ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης. Το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν δεν θα περάσει, η Δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές.

» Ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι ο μοναχικός ‘επαναστάτης’ υποκαθιστά τη συλλογική συνείδηση του λαού; Είναι ακριβώς αυτοί που πάντοτε απουσίαζαν από τους μαζικούς αγώνες που έδωσε ο λαός. Και είναι αυτοί που με τη στάση τους αποπροσανατολίζουν και ωθούν προς συντηρητικές αντιλήψεις και πρακτικές.

» Οι πράξεις τους είναι εγκληματικές και έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες πριν ακόμα από την τιμωρία της Δικαιοσύνης.

» Κάνει λάθος η Νέα Δημοκρατία και όσοι λειτουργούν ως φερέφωνα της συντηρητικής παράταξης εάν νομίζουν ότι θα ωφεληθούν από την πολιτική εκμετάλλευση τρομοκρατικών ενεργειών.

» Γνωρίζουν όλοι, άλλωστε είναι και ιστορικά καταγεγραμμένο, ότι η Αριστερά χωρίζεται με κάθετα τείχη από τις σκοτεινές δυνάμεις της τρομοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες, ο αναπληρωτής υπουργός δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.Καλή η γενική κατάσταση του Λ. Παπαδήμου

Στο μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός και η γενική κατάστασή του είναι καλή, ενώ το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι δύο συνοδοί του έλαβαν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα και έλαβαν εξιτήριο, με οδηγίες για ιατρική επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα.

Ο κ. Παπαδήμος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας, ενώ αύριο, Κυριακή, έχει προγραμματιστεί χειρουργικός καθαρισμός.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ευαγγελισμού ο κ. Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. «Συνεχίζει τη νοσηλεία του στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας χωρίς επιπλοκές, όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος για το επόμενο 24ωρο. Έχει προγραμματιστεί για αύριο χειρουργικός καθαρισμός».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com