ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ:Να μην είμαστε θεατές στη φρίκη του πολέμου

Τη θλίψη και την οργή της για το νέο ναυάγιο - έγκλημα με τους 16 νεκρούς και τους επτά αγνοούμενους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλώντας το λαό του νησιού αλλά και της χώρας να μην μείνει θεατής στη φρίκη του πολέμου.Η Επιτροπή καταγγέλλει επίσης τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εναγκαλίζεται με τους ιμπεριαλιστές προσφέροντας γη, θάλασσα και αέρα, στα στρατιωτικά τους σχέδια.

Η Επιτροπή αναφέρεται επίσης στους 12 πρόσφυγες που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας μπροστά στο νομικό αδιέξοδο να μην τους δοθεί πολιτικό άσυλο.

Καλεί την Περιφέρεια Β.Α Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου, το Δικηγορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να ενεργήσουν άμεσα και θεσμικά για να δοθεί τέλος σ’ αυτή την τραγωδία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από την ημέρα που ξεκίνησε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία από τις εμπλεκόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία κ.α.) για τον έλεγχο και μοίρασμα των πηγών ενέργειας και των ενεργειακών αγωγών (πετρελαίου, φυσικού αερίου) δεν υπήρξε ούτε μία μέρα που να μην είμαστε θεατές στο ίδιο έργο: αίμα αθώων ανθρώπων να ρέει ακατάπαυστα, συνεχείς βομβαρδισμοί χωρίς καμία διάκριση σε πόλεις, χωριά, νοσοκομεία, σχολεία, πείνα, δυστυχία, αρρώστιες και τέλος προσφυγιά με όλα τα δεινά της, που είναι επακόλουθο όλων των παραπάνω.

Επιπλέον η θάλασσα που μας περιβάλλει, το Αιγαίο, από θάλασσα ζωής και πλούτου έχει γίνει θάλασσα δυστυχίας, αίματος και άψυχων κορμιών (παιδιών, γυναικών και αδύνατων ανθρώπων).

Η αρμάδα του ΝΑΤΟ που προσχηματικά ήρθε στο Αιγαίο (μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης) δήθεν για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, στην πραγματικότητα ήρθε για να επιβλέπει  -και να παρέμβει, αν χρειαστεί- τις αντίπαλες ρωσικές ναυτικές δυνάμεις.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό προχθές άλλο ένα ναυάγιο - έγκλημα ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα εγκλημάτων, που είδαν τα μάτια μας σ' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, 16 αθώοι άνθρωποι πνίγηκαν, ενώ άλλοι 7 αγνοούνται, οι περισσότεροι γυναικόπαιδα. Αυτό που νοιώθουμε είναι θλίψη και οργή! Θλίψη για τους αδικοχαμένους, οργή για τους πραγματικούς ενόχους, που είναι αυτοί που στο όνομα του κέρδους τους δημιουργούν πολέμους.

Και αναρωτιόμαστε! Ως πότε θα παραμένουμε απαθείς θεατές μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα; Ή θα περιμένουμε να έρθει και η δική μας σειρά καθώς θα ξεδιπλώνονται τα πολεμικά σχέδια του ιμπεριαλισμού, που πλέον οι λαοί έχουν την ιστορική πείρα ότι δεν κάνει καμία διάκριση;

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, την ύπουλη στάση της υποκριτικής "αριστερής" κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας την πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναγκαλίζεται με τους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) προσφέροντας γη, θάλασσα και αέρα, στα στρατιωτικά τους σχέδια και θέτοντας στη διάθεσή τους τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, υποβοηθώντας έτσι τη δημιουργία των πολεμικών συγκρούσεων, προκαλώντας κατά συνέπεια θανάτους, φρίκη και προσφυγιά καθιστώντας την πατρίδα μας πολεμικό στόχο.

Βέβαια όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Γίνονται στο όνομα της λεγόμενης "Γεωστρατηγικής αναβάθμισης" της χώρας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που επιδιώκουν να έχουν το δικό τους μερίδιο στην πολεμική μοιρασιά. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι η συμμετοχή μας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στοιχίζει δισεκατομμύρια ευρώ καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά δεν είναι ανεξάρτητα από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που την ίδια στιγμή ματώνει τον ελληνικό λαό. Η "εθνική ενότητα", η "εθνική ομοψυχία", οι "εθνικοί στόχοι" που όλα τα αστικά κόμματα ανεξαιρέτως διακηρύττουν δεν εξυπηρετούν τον εργαζόμενο λαό, αλλά την ελληνική αστική ελίτ.

Γι’ αυτό και ο αγώνας για απεμπλοκή από τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, ο αγώνας για την ειρήνη είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού, με τον αγώνα για Υγεία - Παιδεία - κοινωνικές παροχές, με τον αγώνα για Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε το λαό του νησιού μας αλλά και όλο τον Ελληνικό λαό ότι εδώ και λίγες μέρες διαδραματίζεται στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας ένα τραγικό γεγονός. 12 πρόσφυγες έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας μπροστά στο νομικό αδιέξοδο να μην τους δοθεί πολιτικό άσυλο. Χθες δύο απ’ αυτούς οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα αλλά υπέγραψαν για να φύγουν, δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά δημιουργούνται ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους και δεν αποκλείεται μέρα με τη μέρα να επέλθει το μοιραίο: ο θάνατος.

Ας μην κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σ’ αυτές τις απάνθρωπες καταστάσεις.

Ας μην χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων.

Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας, όπως έχει κάνει τόσες φορές ο Λεσβιακός λαός.

Καλούμε την Περιφέρεια Β.Α Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου, το Δικηγορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να ενεργήσουν ΑΜΕΣΑ και ΘΕΣΜΙΚΑ για να δοθεί τέλος σ’ αυτήν την τραγωδία.

Νέοι και νέες, εργαζόμενοι εργαζόμενες να μην χάσουμε τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας, να μην προσαρμοστούμε στις εικόνες της φρίκης που επιδιώκουν οι φιλοπόλεμες δυνάμεις για να προωθούν τα σχέδιά τους και τα συμφέροντά τους. Αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εμείς χάνουμε καθημερινά τον πλούτο που παράγουμε. Η εμπλοκή μας σε πόλεμο θα στοιχίσει τις ζωές και το αίμα των παιδιών μας και της νεολαίας.

Οι εξελίξεις απαιτούν ενότητα και συλλογική δράση.

Να δυναμώσουμε τη φωνή μας για:

-Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις (άμεση ή έμμεση).

-Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Καμιά συμμετοχή στις πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.

-Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - Ε.Ε, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

-Aνθρώπινες συνθήκες σε κέντρα κράτησης, εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, για τους πρόσφυγες - μετανάστες, ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου και των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com