Φ. Γεννηματά: Ο Αλ. Τσίπρας υπέγραψε συμφωνία ότι το χρέος θα αντιμετωπιστεί μετά το 2018

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας «υπέγραψε μια συμφωνία που έλεγε ότι το χρέος θα αντιμετωπιστεί μετά τη λήξη του προγράμματος» και πως τώρα «δημιουργεί σύγχυση χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο» εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στη Λάρισα.«Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 που ήταν η μόνη που προέβλεπε απομείωση του χρέους, όταν η χώρα θα έφτανε στα πρωτογενή πλεονάσματα. Η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε και επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων στον τόπο. Το χάσαμε και αυτό. Χαρίσαμε 6 δις στους Ευρωπαίους τραπεζίτες με την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά του κ. Τσίπρα» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου και πρόσθεσε:

«Ήρθε το 2016 για να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές του και να τους πείσει να ψηφίσουν. Και τι έκανε; Υπέγραψε μια συμφωνία που έλεγε ότι το χρέος θα αντιμετωπιστεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Δηλαδή μετά το 2018, αφού πάρουμε όλα τα μέτρα πρώτα που μας ζητούσαν.

» Τώρα για να ξαναβοηθήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν ανέβασε πάρα πολύ υψηλά το χρέος, ενώ ήδη ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι μετά το 2018 θα έρθουν οι ρυθμίσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Και τι κάνει; Δημιουργεί σύγχυση, εντείνει την αβεβαιότητα. Κάθε μέρα αλλάζει γραμμή. Κάθε μέρα παρουσιάζει διαφορετικά σενάρια. Κάθε στέλεχος λέει και κάτι διαφορετικό.

» Και χθες ανακάλυψαν ότι δεν τους ενδιαφέρει πια το χρέος, αλλά ο καθαρός δρόμος για να βγουν στις αγορές. Ναι αλλά για να βγουν στις αγορές προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη. Γιατί εάν βγουν στις αγορές με υψηλότερα επιτόκια, ενώ οι εταίροι μας δανείζουν 1,5%, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας».

Μετά την επίσκεψή της στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, η κ. Γεννηματά διατύπωσε την άποψη ότι «ο πολιτισμός, ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός και μεταποίηση είναι τομείς που μπορούν να βοηθήσουν να φύγουμε μπροστά και να αφήσουμε πίσω την κρίση και τα αδιέξοδα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι ο λόγος της περιοδείας στην Λάρισα αφορά, μεταξύ άλλων την προσπάθεια «να αναδειχθεί το έργο που έχει κάνει η παράταξη στον τομέα του πολιτισμού, αλλά και να τιμηθούν η αείμνηστη Μελίνα για όλα όσα ξεκίνησε, όπως και οι άνθρωποι που δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και είπε χαρακτηριστικά πως «τα περισσότερα κονδύλια δόθηκαν από την παράταξη μας γιατί εμείς πιστεύουμε στην αναδείξει του πολιτισμού που είναι ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com