Β. Σόιμπλε: Η ελληνική πολιτική ηγεσία ρίχνει το βάρος στα αδύναμα στρώματα

Σε ελλειμματική λειτουργία των κρατικών δομών στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που σημείωσε πως, αν και έχουν γίνει βήματα προόδου, η ελληνική πολιτική ηγεσία ρίχνει το βάρος στα αδύναμα στρώματα.Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών από το βήμα συνεδρίου για την ΕΕ, απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς, στην κριτική που δέχεται για τη σκληρή στάση που κρατά στο ζήτημα της Ελλάδας και κυρίως στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Καθημερινή σημειώνει ότι ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε πως η Αθήνα «έχει κάνει βήματα προόδου, όμως η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους».

Άσκησε δε κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την υπόσχεση που δεν τήρησε για την φορολόγηση των εφοπλιστών, ενώ ανέφερε παρατήρηση του ΔΝΤ ότι η στελέχωση διοικητικών θέσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε με πρόσωπα κομματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Σόιμπλε κατέστησε και πάλι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταθεί στα πόδια της και πως εάν θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζει αυτήν την παραμονή μακροχρόνια. Επεσήμανε εξάλλου ότι έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά, ενώ επανέλαβε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, επέμεινε ότι «πρέπει να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβόνας», υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη συνθήκη απαγορεύει την ανάληψη χρέους μιας χώρας από μία άλλη χώρα.

Μαξίμου: Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε έχουν καταγραφεί ιστορικά

«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Όπως σημείωσαν, «δεν έχει κανένα νόημα ο κ. Σόιμπλε να προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες του σε άλλους».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com