ΝΔ κατά Καμμένου για τα περί συναντήσεων με τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη - Τι απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Απαντήσεις από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί» που τους εμπλέκει σε μία υπόθεση την οποία η ΝΔ χαρακτηρίζει «άκρως σκοτεινή».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καρφι», ο κ. Καμμένος φέρεται να έχει συναντήσεις εντός των φυλακών με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη, κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. Η αντιπολίτευση, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, αναφέρεται στην «εκκωφαντική σιωπή» των δύο υπουργών και ζητά απαντήσεις για την υπόθεση,

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Πέρασαν 24 ώρες από το δημοσίευμα της Εφημερίδας 'Καρφί' που εμπλέκει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή σε μια άκρως σκοτεινή υπόθεση.

» Η σιωπή των δύο Υπουργών και της Κυβέρνησης συνολικά είναι εκκωφαντική.

» Ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με σαφήνεια: συνομίλησε ή όχι με τον κρατούμενο ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;

» Ο κ. Κοντονής πρέπει, επίσης, να απαντήσει: έχει ή όχι οποιαδήποτε σχέση με τους εκβιαστικούς διαλόγους που περιγράφει το δημοσίευμα;

» Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις τώρα».


Η απάντηση του Π. Καμμένου

Απαντώντας στη ΝΔ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ανέφερε ότι «ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του 'Noor 1'. Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό».

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει επίσης, πως «πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του σπόνσορα της Νέας Δημοκρατίας, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, έως το δημοσίευμα της εφημερίδας 'Καρφί', το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση».

«Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα...», καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com