Μαξίμου: «Η οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης»

Για διάψευση, για μια ακόμα φορά, της εικόνας «ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η ΝΔ και αναπαράγει μεγάλη μερίδα του συστημικού Τύπου», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το ΑΕΠ και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του έτους .
Το Μαξίμου σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης, υπογραμμίζει ότι οι αποφάσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα είναι καθοριστικές και στέλνει μήνυμα στους εταίρους και δανειστές ότι «δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν».

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνει ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, για μία ακόμη φορά διαψεύδει την εικόνα ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η ΝΔ και αναπαράγει μεγάλη μερίδα του συστημικού Τύπου».

«Ταυτόχρονα, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους υποδέχθηκαν χαιρέκακα τις προηγούμενες εκτιμήσεις», προσθέτει το Μαξίμου και υπογραμμίζει ότι «τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ». «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι «οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα είναι καθοριστικές», τονίζεται.

Καταλήγοντας το Μαξίμου αναφέρει ότι «συνεπώς οι εταίροι και δανειστές μας δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν. Αναμένουμε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com