Δήλωση Αθανασίου σχετικά με τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις Καμμένου

Σχετικά με τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε τα εξής:
«Αν κάποιος κατάδικος ή υπόδικος επιθυμεί να καταθέσει στοιχεία σε εκκρεμή ποινική υπόθεση, το πράττει ο ίδιος δια των συνηγόρων του, απευθυνόμενος στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

Τα μέλη της Κυβέρνησης δεν μετατρέπονται σε αγγέλους τέτοιων πληροφοριών, πολύ περισσότερο όταν η ερευνώμενη από τη Δικαιοσύνη υπόθεση δεν αφορά το Υπουργείο του.
Συνεπώς, η αντιθεσμική παρέμβαση του κ. Καμμένου στη Δικαιοσύνη και η, με δική του πρωτοβουλία, επικοινωνία του με κρατούμενο με σκοπό την ενοχοποίηση συγκεκριμένου προσώπου με αντάλλαγμα τη δική του (κρατουμένου) ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Κράτους Δικαίου και της ποινικής νομοθεσίας (παράβαση του αρθρ. 186 του ΠΚ: Πρόκληση για εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος).
Νομίζω ότι, όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και ενόψει της εμπλοκής του κ. Καμμένου, πρέπει  αυτή (η υπόθεση) να διαβιβασθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δια του Υπουργού Δικαιοσύνης, στη Βουλή.
Όσον αφορά το σκέλος της υπόθεσης, που άπτεται της διαφάνειας της πολιτικής και γενικότερα της δημόσιας ζωής της χώρας, πρέπει αυτή να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της  Βουλής, κατ’ άρθρο 43 Α  του Κανονισμού της Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com