Τι είπε στην πρώτη κατάθεσή του ο Λ. Παπαδήμος

«Ρώτησα αν είχε ελεγχθεί η αλληλογραφία και μου είπαν πως είχε ελεγχθεί» φέρεται να δήλωσε χθες, στην πρώτη επίσημη κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου παραμένει για νοσηλεία.Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, ο κ. Παπαδήμος ουσιαστικά επιβεβαίωσε όσα ήδη γνωρίζουν από την έρευνα οι Αρχές, ενώ φέρεται να μη θυμάται το όνομα του αναγραφόμενου ως αποστολέα.

«Είδα μόνο τη διεύθυνση του σπιτιού μου» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και εξήγησε ότι η αλληλογραφία που πηγαίνει στο σπίτι του παραλαμβάνεται από αστυνομικό της συνοδείας του και σύμφωνα με το πρωτόκολλο μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται στα μηχανήματα X-RAY και κατόπιν του παραδίδεται, κάτι που συνέβη και την ημέρα του χτυπήματος εναντίον του. Η αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου στην Ακαδημία Αθηνών, όπου είναι πρόεδρος, ελέγχεται στα ειδικά μηχανήματα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Παπαδήμος μπήκε στο αυτοκίνητό του και είδε την αλληλογραφία δίπλα του. Με τη βεβαιότητα ότι είχε ελεγχθεί όπως κάθε φορά, πήρε τον παγιδευμένο φάκελο, που νόμισε πως περιείχε «κάτι σαν κουτί CD» και τον άνοιξε στα πόδια του, με αποτέλεσμα να γίνει η ανάφλεξη της εκρηκτικής ύλης και να τον τραυματίσει.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος είχε φτάσει ταχυδρομικώς την Τετάρτη, 24 Μαΐου, στο σπίτι του κ. Παπαδήμου και ο ταχυδρόμος τον άφησε στο πεζοδρόμιο μπροστά στην άδεια σκοπιά. Από το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι πέρασε την προηγούμενη μέρα, με όλη την αλληλογραφία από το εξωτερικό για το κέντρο της Αθήνας.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com