ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση ευτελίζει κάθε δημοκρατική διαδικασία

Σε ευτελισμό κάθε δημοκρατικής διαδικασίας από την κυβέρνηση αναφέρθηκε η ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι αυτό γίνεται «με τροπολογίες που εσπευσμένα και εκπρόθεσμα φέρνει σε νομοσχέδιο για την αλιεία, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το διαζύγιο της με την αλήθεια».
Η ΓΣΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι υποσχέσεις που έδωσε στα πρόσφατα μέτρα εφαρμογής του «συμπληρωματικού μνημονίου» ήταν ψεύτικες, καθώς, όπως υποστήριξε η Συνομοσπονδία, μετά από «τράβηγμα του αυτιού» από τους δανειστές τώρα αναγκάζεται με τις υπό ψήφιση τροπολογίες να αποτυπώσει την πραγματική συμφωνία, η οποία «μόνον επιτυχής δεν είναι παρά τις συνεχείς προσπάθειες κυβερνητικής παραπληροφόρησης για το αντίθετο».

Η ΓΣΕΕ υποστήριξε πως η ίδια έπραξε στο ακέραιο ό,τι της αναλογούσε για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων με όλα τα μέσα και όπλα που διαθέτει αναφέροντας ότι η κυβέρνηση δίνει ακάλυπτες επιταγές για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το ασφαλιστικό. Αυτό, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, είναι εμφανές γιατί «ο ‘λογαριασμός’ έχει και διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, αναγνώριση του lock out των εργοδοτών, πρόσθετες μειώσεις στις συντάξεις και διευκόλυνση των κατασχέσεων ιδιοκτησίας των καταχρεωμένων πλέον απλήρωτων και απολυμένων εργαζομένων και επαγγελματιών».

Κάλεσε, τέλος, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τις οργανώσεις μέλη της, να καταδικάσουν την «κοροϊδία και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης μέσα από αγωνιστική δράση.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com