Εκθέσεις στην Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας

H Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας (Μολύβου), εδώ και μερικά χρόνια, καθιέρωσε και παρουσιάζει κάθε Καλοκαίρι εκθέσεις αφ΄ενός καθιερωμένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης και αφ ετέρου εκθέσεις και εικαστικές παρεμβάσεις νέων καλλιτεχνών που πειραματίζονται με ποικίλες μορφές εικαστικής έκφρασης.

Μέσα από αυτόν τον διάλογο προτείνει στο κοινό την γνωριμία με το σύνολο των εκφάνσεων της σύγχρονης τέχνης και επιχειρεί να το εξοικειώσει με τις ποικίλες εκφράσεις της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας.
Στην φετινή περίοδο παρουσιάζει δύο πολύ σημαντικά εικαστικά γεγονότα :

Την έκθεση “Απέναντι του βουνού” του Χρόνη Μπότσογλου, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ).
Ο Χρόνης Μπότσογλου μας παρουσιάζει τοπία της Λέσβου που κατοικεί και αγαπά και ο χρόνος τα αλλάζει καθώς αλλάζει και τον ίδιο.
“...Λέω, άμα γεράσω, όταν θα  ' χω ξοφλήσει τα χρωστούμενα, χωρίς άλλη έγνοια θα κάτσω εδώ με ένα πολύ μεγάλο τελάρο για να ζωγραφίσω το βουνό. Λέω στα γεροντάματά μου θα ' χω τα μάτια για να μπορώ να δω τον κάμπο και το βουνό και τη θάλασσα. Θα  ' χω κερδίσει τη σεμνότητα και την υπομονή για να δω τα δέντρα και τα σπαρτά να μεγαλώνουν. Ως τώρα δεν τόλμησα να πάω πέρα από τα σχέδια. Και καμαρώνω τον Θεόφιλο που τα ζωγράφισε όλα τόσο αληθινά».
Ημερολόγιο. Πετρί. Αύγουστος 1977. “

Εγκαίνια έκθεσης: 28 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, ώρα 8.30 μ.μ. Η
έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.


Το εικαστικό πρότζεκτ “ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ” σε συνεργασία με την K-Gold Temporary Gallery του Νικόλα Βαμβουκλή.
Το πρότζεκτ περιλαμβάνει μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης, πρόγραμμα performance και εκπαιδευτικές δράσεις σε επιμέλεια της Δρ. Αθηνάς Χατζή με τη συμμετοχή 15 Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.
Κεντρικός άξονας της έκθεσης είναι το ανθρώπινο σώμα ως υλικό μελέτης, ως διαπραγμάτευση, ως όχημα μνήμης και λήθης, ως πεδίο μάχης και πεδίο δόξας. Τα έργα αναλαμβάνουν τη διαμεσολάβηση ανάμεσα σε ένα βίαιο παρελθόν και τις προοπτικές ενός ταραχώδους μέλλοντος.
Εγκαίνια έκθεσης : 11 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή στις 8 μ.μ. Η
έκθεση θα διαρκέσει έως 10 Σεπτεμβρίου.

Το ωράριο λειτουργίας της Πινακοθήκης και τα λεπτομερή προγράμματα των δύο εκθέσεων θα δοθούν στην δημοσιότητα με αναλυτικά δελτία τύπου.

Από την Διοικούσα Επιτροπή
της Δημοτικής Πινακοθήκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com