Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Για το Eurogroup και την οικονομία θα τα πούμε στη Βουλή

Με αιχμές από την πλευρά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις αποφάσεις του Eurogroup και για το Κυπριακό.
Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά από τις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «για τα αποτελέσματα του Eurogroup και την οικονομία θα τα πούμε στη Βουλή, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια». «Για τα εθνικά είμαι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης και όταν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν κατ' ιδίαν είμαι πάντα στη διάθεση σας» πρόσθεσε.

Υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσιπρας είπε πως αποτελεί θεσμική υποχρέωσή του να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, παρά τις οποίες διαφωνίες υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης. «Πάντα οι σκέψεις και οι στρατηγικές πρέπει να περιφρουρούνται (...) αλλά ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και της ταχύτητας, και όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ζήτησε από την κ. Μητσοτάκη ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη. Στη συνέχεια αναμένεται στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.


Τι ειπώθηκε κατά τη συνάντηση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός περιέγραψε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου. Στο επίκεντρο της συνάντησης -η οποία κατά τις ίδιες πηγές πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα- βρέθηκαν και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εθνικό στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας στις αγορές. Υπογράμμισε πως «είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση στα θέματα οικονομίας, ωστόσο δεν πρέπει να εκπέμπονται λάθος μηνύματα προς τους επενδυτές. Η αντιπαράθεση δεν πρέπει να κάνει ζημιά στον εθνικό στόχο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα προς τον κ. Μητσοτάκη, αναφορικά με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι να επιδιώξει πλατιά διακομματική συναίνεση τόσο ως προς το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της (τράπεζας) όσο και ως προς τη διοίκηση της.

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν.Δ., για το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση και υπογράμμισε πως μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεννόησης με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να φτάσει σε επίλυση το ζήτημα.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν και για το μέλλον της Ευρώπης με αιχμή τις συζητήσεις που αναπτύσσονται για τις αλλαγές στην αρχιτεκτονική της Ένωσης.

Για τις δηλώσεις της κ. Γεννηματά, περί θηλιάς, οι κυβερνητικές πηγές της καταλόγιζαν ότι σε μια συζήτηση που αφορούσε εθνικά θέματα ήρθε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις και προσέθεταν πως «όταν η κ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ, από το 2010 έως το 2015 επέβαλλαν 65 δισ. μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος από το 120% και το πήγαν στο 180% και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25% του ΑΕΠ και σήμερα μιλούν για θηλιά, ήταν αναμενόμενο να λάβει την απάντηση της».

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι ίδιες πηγές τις χαρακτήριζαν αναγκαίες. «Είναι σωστό να ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί απευθείας από τον πρωθυπουργό, σημείωναν χαρακτηριστικά. Είναι προφανές πως ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τους αρχηγούς σε αντίθεση με τους προκατόχους του», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com