Δημοσκόπηση PRORATA: «Κακή» η συμφωνία του Eurogroup λέει 1 στους 2 – Αυξάνει τη διαφορά της η ΝΔ

Επιφυλακτικό και δύσπιστο εμφανίζεται να είναι το εκλογικό σώμα σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών στις 19 και 20 Ιουνίου, δηλαδή το διήμερο που ακολούθησε το Eurogroup της Πέμπτης.
Από τη δημοσκόπηση φαίνεται ότι οι πολίτες δεν στάθηκαν στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά στα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή για αύξηση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 47% κρίνει ως «κακή» τη συμφωνία του Eurogroup για την αξιολόγηση και το χρέος, ενώ ειδικότερα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 55% την κρίνουν «μάλλον κακή» και «κακή». Παράλληλα, το 35% των ερωτηθέντων δηλώνουν απογοητευμένοι από την συμφωνία, το 12% θυμωμένοι, και το 16% αγχωμένοι.

Τα παραπάνω έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της δημοσκοπικής διαφοράς της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της PRORATA, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 16 μονάδες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίζει 6 μονάδες από το Μάιο και να φτάνει στο 36%. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος στο 20%.

Παράλληλα, τα υπόλοιπα κόμματα αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον Μάιο. Συγκεκριμένα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη πάει στο 14% από το 11%, το ΚΚΕ στο 13% από το 9%, και το Ποτάμι φτάνει στο 9% κερδίζοντας 2 μονάδες. Άνοδος και για τη Λαϊκή Ενότητα που από το 2% φτάνει στο 4%.

Στάσιμη παραμένει στο 9% η Χρυσή Αυγή, ενώ η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 8%, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο. Τέλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν πτώση στο 2% από το 5%.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com