Έκθεση φωτογραφίας & Workshop της Ελληνοαμερικανίδας φωτογράφου Stella Johnson

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας της διάσημης Ελληνοαμερικανίδας φωτογράφου Stella Johnson την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 7:30μμ., στον εκθεσιακό της χώρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.

Η Stella Johnson με καταγωγή από τον Άνω Χάλικα της Μυτιλήνης, είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας φωτογράφος και καθηγήτρια φωτογραφίας σε Πανεπιστήμια της Βοστώνης και του Μέιν. Με μια φωτογραφική μηχανή συνεχώς στο χέρι, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και επισκέπτεται την Ελλάδα και τη Λέσβο τα τελευταία δέκα χρόνια.
Έχει μαθητεύσει δίπλα στον μεγάλο Έλληνα φωτογράφο του Magnum Κωνσταντίνο Μάνο. Έγινε γνωστή κυρίως μέσα από το προσωπικό της έργο στις λεγόμενες "αναπτυσσόμενες" χώρες, όπου επικεντρώθηκε στις ζωές των γυναικών και των οικογενειών τους. Έχει εκδώσει το βιβλίο με τίτλο "AL SOL" με φωτογραφίες της από το Μεξικό, το Καμερούν και τη Νικαράγουα.

Η Ελληνοαμερικανίδα φωτογράφος, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το φωτογραφικό της πρότζεκτ για την ελληνική κουλτούρα με εικόνες κυρίως από τη Λέσβο και την Κρήτη, όπου επισκέπτεται κάθε χρόνο. Στα άμεσα σχέδιά της είναι ένα βιβλίο - λεύκωμα με φωτογραφίες από την ελληνική καθημερινότητα.
http://www.stellajohnson.com/ 
http://www.politikalesvos.gr/ 

Κατά την παραμονή της στο νησί η Stella Johnson θα πραγματοποιήσει και διήμερο workshop διάρκειας 10 ωρών με θέμα "Documenting Daily Life", τo Σάββατο 10 Ιουνίου και την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο 5 - 8μμ, θα γίνει εισαγωγή του σεμιναρίου από τη φωτογράφο.
Την Κυριακή 10πμ - 1μμ, φωτογράφιση μαζί με τη Stella
και το απόγευμα 5 - 9μμ βλέπουμε και σχολιάζουμε τις φωτογραφίες της ημέρας.

Για δηλώσεις συμμετοχής:
geokazis@gmail.com τηλ. 6974938432
nagiavac@yahoo.gr τηλ. 6946683010

Εγκαίνια έκθεσης: 07/06/2017 και ώρα 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 07/06/2017 - 13/06/2017
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Τρίτη 19:30-21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com