Έπεσε η αυλαία της 1ης Αθλητικής και Πολιτιστικής Συνάντησης Νέων Β. Αιγαίου

Έπεσε η αυλαία της 1ης Αθλητικής και Πολιτιστικής Συνάντησης Νέων Β. Αιγαίου
Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο νέος θεσμός, η
«1η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου»
που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Αθλητισμού, Τουρισμού του Δήμου Λέσβου.
Ο νέος θεσμός  που αποτελεί ένα αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό δρώμενο που έχει μεγάλη ανάγκη η νεολαία του Βορείου Αιγαίου, αγκαλιάστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους  διοργανωτές, αθλητές-τριες, σωματεία, προπονητές, συνοδούς, αθλητικούς παράγοντες και φιλάθλους τους Κλασικού Αθλητισμού. Έλαβαν μέρος  πάνω από 200 προσκεκλημένοι αθλητές και συνοδοί, από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Χίο, Σάμου, Ικαρία, Λήμνο και 100 αθλητές-τριες από την οικοδέσποινα  Λέσβο.
Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού προγράμματος των αθλητών σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. διεξήχθησαν  και αγωνίσματα για Α.μεΑ., από συλλόγους και ειδικά σχολεία των νησιών της Περιφέρειας μας.
Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο επί τέσσερεις συνεχείς χρονιές Πρωταθλητής του Μαραθωνίου Δρόμου Χριστόφορος Μερούσης ο οποίος βράβευσε αρκετούς αθλητές.
Πρώτος σύλλογος στη γενική βαθμολογία ανακηρύχθηκε ο ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ Χίου, δεύτερος ο ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΑΣ Μυτιλήνης και τρίτος ο ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
Καλύτερος αθλητής των αγώνων ανακηρύχθηκε ο Τζήκας - Σφακιανάκης Δημήτρης του ΄Εφηβου Χίου, ενώ καλύτερη αθλήτρια η Ανθούσα Αδαμαντία της Α.Ε.Λ Καλλονής.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειάρχη μας κ. Χριστιάνα Καλογήρου, που άμεσα και με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου για την υλική στήριξη και συνδιοργάνωση της ιδέας του νέου θεσμού, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας μας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Στρατηγό ε.α. κ. Καμπούρη Γεώργιο, τον εντεταλμένο Αθλητισμού της Περφέρειας κ. Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο για την άριστη συνεργασία τους με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Λέσβου.

Ευχαριστούμε τον Εντεταλμένο και τον Πρόεδρο του Ν.Π. Αθλητισμού του Δήμου  Λέσβου κ. Ταμβακέλλη Μιχαήλ και κ. Αλεξίου Δημήτριο για την κατά το δυνατό αποκατάσταση - γραμμογράφηση  του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, αλλά βεβαίως και όλους τους συλλόγους, αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, συνοδούς για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή στον νέο θεσμό.   Επίσης ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Κριτών της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Λέσβου, τις κινητές μονάδες των οργανώσεων Γιατροί του Κόσμου και Χαμόγελο του Παιδιού, το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και τους φιλάθλους που με την παρουσία τους στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, επιβράβευσαν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών των νησιών μας.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε για τους μεγάλους και μικρούς χορηγούς μας, που με την προσφορά τους συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης:
-Την Hellenic Seaways για την χορηγία στα εισιτήρια των προσκεκλημένων με έκπτωση 50%.
-Την Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε. για την προβολή των αγώνων στην εφημερίδα «Εμπρός» και στην ιστοσελίδα “Sport Lesvos”.
-Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς astra radio, kiss fm, Ράδιο Αίολος, για την δωρεάν δημιουργία διαφημιστικού σποτ και δωρεάν ραδιοφωνική προβολή των αγώνων.
-Την Lesvos Tours (Υπεραστικά ΚΤΕΛ) για την εκπτωτική χορηγία στα δρομολόγια μετακινήσεων των αθλητικών αποστολών.
-Την «IGFA car rental» Ψωμάς Ιγνάτιος για την παροχή επιβατηγών αυτοκινήτων στους επίσημους προσκεκλημένους της διοργάνωσης.
-Την Σκοπελίτης ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, για την προσφορά σκιάστρων-ομπρελών.
-Την Φυτόπολις – Γιασσάς Δημήτριος για τον δανεισμό καλλωπιστικών φυτών.
-Την εταιρία Ευστράτιος Μυριτζής για την χορηγία εμφιαλωμένων νερών «ΑΥΡΑ» για τους αγωνιζόμενους.
Την επόμενη δεύτερη διοργάνωση «2η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου» το 2018 θα διοργανώσει η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Χίου - Σάμου σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου